Dokonalý kúpeľ proti reume - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Dokonalý kúpeľ proti reume

Anjelská pomoc
Publikoval v Zdravie-recepty ·
Dokonalý kúpeľ proti reume: Vytiahne z vás bolesti kĺbov rúk, nôh i krku!

Pre človeka je ťažké začať robiť nejakú zmysluplnejšiu fyzickú prácu, ak trpí reumatickými bolesťami kĺbov. U niektorých ľudí sa objavujú tieto typy bolestí až po celodennej práci a odídu aj sami po dostatočnom odpočinku.
Čo ale robiť vtedy, ak bolesti neustupujú a tradičná liečba od lekára buď nezaberá dostatočne alebo má priveľa nežiaducich účinkov?

Tento článok vám ponúkne návod na rýchly domáci kúpeľ a zopár ďalších užitočných tipov.
Čo je to reuma a ako na ňu?
Reuma, či odborne artritída, je zápal kĺbov. Existuje veľa druhov artritídy, ktoré môžu postihnúť ktorúkoľvek časť tela – od krku až po končeky prstov na nohách.
Mnohí ľudia trpiaci bolesťami kĺbov vyhlasujú, že sa nemôžu spoliehať iba na modernú medicínu, pretože tá nie je pri tomto druhu ochorenia dostatočne účinná.
Najlepšou vecou, ktorú môžete pri reume urobiť, je vykonať zopár zmien vo svojom životnom štýle, hlavne v oblasti svojho stravovania.
Ak aj napriek najlepšej snahe sa vám nedarí zbaviť bolesti a preto hľadáte nejaké iné účinné riešenie, potom kúpeľ s jablčným octom môže byť jednou z možností.

Ako si pripraviť kúpeľ na bolesti kĺbov
Na výrobu kúpeľa použite 6 pohárov (čiže spolu asi 1,2 litra) teplej vody a 2 dcl jablčného octu.
Všetko dobre premiešajte a následne si do neho namočte ruky alebo nohy. Nechajte ich tam relaxovať nejaký čas, zvyčajne tak 10 až 15 minút.
Tento spôsob odstraňuje bolesť povrchovo, preto ho opakujte vždy, keď ju začnete znova pociťovať. V prípade, že vás bolí krk alebo iné miesto na tele, namočte do tohto roztoku uterák a priložte si ho na boľavé miesto.

Ďalšie tipy na reumu
Ďalšou výbornou metódou na reumatické bolesti je kombinácia jablčného octu a olivového alebo kokosového oleja.
Postup výroby olejovej zmesi
Zmiešajte 2 diely jablčného octu s 1 dielom kokosového alebo olivového oleja. Dobre to premiešajte a zmes natrite na postihnuté miesta. Nechajte ju tam nejaký čas pôsobiť.
Ak to budete robiť pravidelne, časom sa frekvencia a intenzita vašich bolestí bude znižovať.
Ďalšou možnosťou je pitie jablčného octu.
Postup pre pitie jablčného octu
Nalejte 1 až 3 čajové lyžičky jablčného octu do 2,5 dcl vody alebo akéhokoľvek džúsu.
Pre účel úľavy od bolesti kĺbov sa najviac odporúča použitie čerešňového džúsu, pretože ten má na kĺby svoje vlastné účinky. Pri kombinácií s octom tak dôjde k synergickému efektu.
Pite to 1 až 2 krát denne, dokým reumatické bolesti nezačnú miznúť.
Pre zvýraznenie účinku môžete trochu z vyrobenej zmesi aplikovať aj priamo na kĺby.

Záver:
Jablčný ocot je pri boľavých kĺboch veľmi nápomocný, no nie je to jeho jediný priaznivý účinok pre zdravie. Okrem toho pôsobí v tele aj ako antioxidant a odstraňuje z neho toxíny.
Každý by mal preto pouvažovať nad tým, či ho kvôli jeho množstvu rôznych zdravotných prínosov nezaradiť do svojho každodenného jedálnička.



Žiadne komentáre


Návrat na obsah