Hlboké pravdy Alberta EInsteina - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Hlboké pravdy Alberta EInsteina

Anjelská pomoc
Publikoval v Zrnká múdrosti ·
Toľko hlbokej pravdy sa tu hovorí.
Albert Einstein
Všetci sme sa mýlili, pokiaľ ide o vec. To, čo nazývame hmotou, je energia, ktorej vibrácie sa znížili dostatočne na to, aby z nej dali vní Hmota je duch zredukovaný na bod viditeľnosti. Hmota neexistuje. Keď niečo vibruje, rezonujú s tým elektróny celého vesmíru. Všetko je prepojené. Najväčšou tragédiou ľudskej existencie je ilúzia oddelenia. Je dosť možné, že za vnímaním našich zmyslov sa skrývajú svety, o ktorých ani netušíme.
Čas a priestor nie sú podmienky, v ktorých žijeme, ale spôsob, akým rozmýšľame. Fyzické pojmy sú slobodnými výtvormi ľudskej mysle a nie sú však určené vonkajším svetom.
Čas neexistuje - vymysleli sme si ho. Čas je to, čo hovoria hodiny. Rozdiel medzi minulosťou, prítomnosťou a budúcnosťou je len tvrdohlavo pretrvávajúca
Rozmýšľam a nič nenachádzam. Prestávam rozmýšľať, plávam v tichosti a pravda príde ku mne. Intelekt má na ceste k objavovaniu veľmi málo čo robiť. Nastane skok vo vedomí, nazvite to intuícia alebo ako chcete, riešenie príde k vám a neviete ako a prečo. Čím viac sa učím o fyzike, tým viac ma priťahuje metafyzika.
Človek zažíva seba, svoje myšlienky a pocity ako niečo oddelené od zvyšku, akýsi druh optickej ilúzie vedomia. Tento klam je pre nás akýmsi väzením, ktoré nás obmedzuje na naše osobné túžby a náklonnosť k tým niekoľkým najbližším osobám. Našou úlohou musí byť oslobodiť sa z tohto väzenia rozšírením kruhu nášho súcitu tak, aby do jej krásy zahrnuli všetky živé tvory a celú prírodu. Naše odtrhnutie od seba je optická ilúzia.
Som v pozícii malého dieťaťa, ktoré vstupuje do obrovskej knižnice plnej kníh v mnohých jazykoch. Toto dieťa vie, že niekto musel napísať knihy. Toto je pravda.
Všetko je určené, každý začiatok aj koniec, silami mimo našej kontroly. Je určený pre hmyz rovnako ako pre hviezdu. Ľudia, zelenina či vesmírny prach, všetci tancujeme na tajomnú melódiu, ktorú z diaľky intonuje neviditeľný udavač. Náboženstvo budúcnosti bude náboženstvom vesmíru. Prekoná osobného Boha a vyhne sa dogmám a teológii.
Všetko je energia a nič viac. Energia nemôže byť vytvorená ani zničená, môže sa iba zmeniť z jednej formy na druhú. Prispôsobte frekvenciu realite, ktorú chcete, a túto realitu dostanete. Inak to ani nemôže byť. Toto nie je filozofia. Toto je fyzika.




Žiadne komentáre


Návrat na obsah