Prírodný detox zvládne každý - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Prírodný detox zvládne každý

Anjelská pomoc
Publikoval v Zdravie-recepty ·
Alternatívnu detoxikáciu ľudského organizmu s veľkým ohlasom publikovali mnohí lekári, napr. Gennadij Malachov alebo lekárka Vilma Partyková, ktorá sa ako jediná už 20 rokov venuje nielen detoxikácii ľudského organizmu, ale aj liečbe rozličných zdravotných problémov prostredníctvom urinoterapie. Osem detoxikačných krokov sa naučila počas svojho dlhodobého pobytu v Rusku a patria ku klenotom ruského ľudového liečiteľstva.

Všetky liečebné postupy ako interná lekárka starostlivo posúdila z lekárskeho hľadiska a niekoľkokrát ich vyskúšala aj sama na sebe (a ja tiež).
Očista jednotlivých orgánov ľudského tela slúži k odstráneniu mnohoročných usadenín v tkanivách a bunkách ľudského organizmu a tiež ako prevencia voči civilizačným chorobám. Oplatí sa ju zvládnuť minimálne 1x ročne, ale kto sa necíti dobre, môže niektoré z detoxikačných krokov realizovať aj častejšie. Zvýši sa tak naša imunita, vyčistí sa zažívací trakt, pečeň, obličky, zbavíme sa zápchy, lepšie nám začne fungovať lymfatický systém a nebudeme zadržiavať vodu v tele, výrazne sa zlepší naša psychika. Určite sa takto zbavíme nebezpečného prekyselenia organizmu, z ktorého pochádzajú všetky naše zdravotné problémy. Treba si uvedomiť, že už za 40 rokov nášho života si dokážeme v tele nahromadiť 10 a viac kilogramov toxických látok!
Krok prvý - očista čriev
Realizuje sa sa klystýrom, ktorý si zakúpite v zdravotníckych potrebách. Výplachy sa môžu robiť buď teplou vodou: množstvo 0,5 - 1,5 litra, alebo ideálne vlastným močom, pretože svojím zložením je najbližší vnútornému prostrediu ľudského organizmu. Zbavíme sa tak starých a nebezpečných usadenín, ktoré nielen intoxikujú organizmus, ale bránia prísunu energie a živín do nášho tela. Z usadenín v zažívacom trakte vzniká hnilobný proces, ktorý je príčinou vážnych ochorení, často až onkologického charakteru. Ozdravný výplach čriev je optimálne realizovať medzi 6 - 9. hod. ráno a večer medzi 18. - 21. hod., a to buď na WC, alebo v sprche, kde si treba pripraviť malý lavórik alebo inú nádobu na realizáciu očisty čriev.
Moja skúsenosť: zaobstarala som si dva druhy klystýru: balónikový a závesný. Balónikový neprečistí celý tráviaci trakt, ale je vhodný pri cestovaní, lebo nezaberie veľa miesta. Väčšinou si ráno robím balónikový a večer závesný klystír. Vedela som, že môj zažívací trakt potrebuje túto ozdravnú očistu a vlastný moč mi skutočne vyhovuje viac, ako teplá voda.
Kto nezvládne výplach vlastným močom, môže použiť teplú slanú vodu. Ale moč má úžasné liečebné účinky, viem o čom hovorím.
Krok druhý - detoxikácia zažívacieho traktu
Vyčistí organizmus od nánosov liekov, mäsa, mliečnych a konzervovaných výrobkov, mastných i sladkých pochutín a nebezpečných baktérií všetkého druhu. Je vynikajúci na posilnenie imunity, ako prevencia i po rozmanitých infekčných, dýchacích, a bakteriálnych chorobách. Na boj s tzv. dysbaktériami môžeme použiť obyčajný cesnak. Počas 1 - 2 týždňov zjeme denne jeden strúčik cesnaku nalačno, a to hodinu pred jedlom a ďalší strúčik dve hodiny po večeri. Ničím nezajedáme ani nezapíjame. Kto má cesnakovo-zažívacie problémy, môže si strúčik nakrájať na tenké plátky a zabaliť do chlebovej striedky a prehltnúť.
Recept námorného kapitána: cumľať denne (optimálne večer) strúčik cesnaku aspoň hodinu: vytiahne z ústnej dutiny a následne celého organizmu všetky baktérie.
Cesnak obsahuje totiž vzácne germánium, ktoré upevňuje pružinový systém všetkých chlopní v organizme. Má okrem prečistenia zažívacieho traktu vynikajúci účinok na všetky ľudské žľazy - prečisťuje ich. Kto nemôže cesnak, nech si urobí odvar z ovsenných vločiek: 2 polievkové lyžice ovsenných vločiek rozmixujeme a zalejeme v termoske 0,5 litrom vriacej vody a necháme 3-4 hodiny odstáť. Potom pijeme po dúškoch: obnovuje perilstatiku, je vynikajúci pri rekonvalescencii, aj pri chronických dýchacích chorobách.
Krok tretí - očista kĺbov
Realizujeme ju až po očiste čriev, čo zabezpečí jej nealergický priebeh. V opačnom prípade sa totiž nánosy v črevách rozpustia skôr, ako usadeniny solí v kĺboch či kostiach a bývajú príčinou alergickej reagcie: napr. vyrážok. Na jednu kúru je potrebných 5 gramov bobkového listu (1 balíček), ktorý varíme v 300 ml. vody 5 minút. Obsah nalejeme do termosky a necháme 3 - 4 hodiny odstáť. Roztok pijeme po malách dúškoch 12 hodín. Kúru opakujeme 3 dni za sebou, ale stačia aj 2 dni. Môžeme ju opakovať každý mesiac.
Moja skúsenosť: Prvý raz som si spravila dvojdňovú kúru očisty kĺbov a už druhý deň ma začali bolieť všetky kostičky v mojom tele - to sa mi uvoľňovali nánosy solí a toxínov. Aby som urýchlila tento liečebný proces, robím si horúcu vaňu s morskou soľou alebo pridanie odvaru z mletého ďumbiera - na dva litre dva sáčky. Kĺby ma pobolievali ešte asi tri dni. Kúru som zopakovala po mesiaci znova a odvtedy ma prestali bolieť všetky malé kĺby a môj pohybový aparát si túto kúru veľmi pochvaľuje.
Krok štvrtý - Očista, resp. detox pečene (a zažívacích orgánov)
- Pred očistou by sa mala aspoň dva dni dodržiavať vegetariánska strava bez mäsa a pokiaľ možno aj bez mliečnych výrobkov.
- Večer a ráno pred detoxikáciou by sa mal zvládmuť na očistu hrubého čreva klystýr (ale komu je to náročné, dá s robiť detoxikácia aj bez neho, stačí niekoľko dní predtým odľahčená strava).
- V deň detoxikácie by sa mal piť iba jablčný alebo ananásový džús v ľubovoľnom množstve.
- Na detoxikáciu pečene je treba si pripraviť buď olivový olej alebo pestrecový olej, a to 200 ml; tiež si treba vytlačiť 200 ml citrónovej šťavy. Olej aj citrónová šťava sa rozdelia do štyroch pohárikov.
- S pitím oleja a citrónovej šťavy treba začať v zmysle meridiánových hodín ľudského organizmu presne o 19. hodine. Celé množstvo sa musí vypiť do 21. hodiny takto:
- 1. dávka o 19. hodiny, a to pohárik oleja a za tým pohárik citrónovej šťavy; 2. dávka o 19,45 hod, 3. dávka o 20,15 hod. 4. dávka o 21. hod.
- Komu robí problém vypiť jednotlivé dávky naraz, môže ich vypiť aj po lyžičkách.
- Hodinu pred začiatkom očisty, a to o 18. hod. treba užiť tabletku NO SPA alebo iné spasmolytikum a tve dabletky Ischolu - alebo 10 kvapiek tohto prípravku. Spasmolytikum uvoľní a odvodní žlčové cesty a Ischol podporí vylučovanie žlči.
- Zároveň si urobte 15-min. naparovací kúpeľ.
- Krátko pred 19. hod. si pripravíme termofor alebo ohrievacie gelové vrecúška a priložíme ich vpravo na krajinu pečene - pod rebrový oblúk a ľahneme si na pravú stranu.
- Po dobratí oleja s citrónovou šťavou ostaneme ležať na pravej strane aj s priloženým termofórom až do 01. hod.
- Väčšinou sa prvý raz vyprázdnime už po 01. hod. a potom opakovane v 2-hodinových intervaloch. Pôjdu z vás zeleno-čierne chuchvalce a veľmi často aj žlčové kamene - a tiež iné nečistoty a nánosy z hrubého čreva, aj 5 - 6 krát, i druhý deň po detoxikácii.
- Detoxikácia sa dá realizvať 4x ročne, raz za štvrť roka.
- Po detoxikácii na druhý deň treba opäť piť jablkovú šťavu a odpoludnia už aj ľahkú zeleninovú polievku.
- Moja skúsenosť: táto očista bola pre mňa najväčšia zaberačka. Je dobré, keď vás môže pri nej dakto obslúžiť - zohriať gélové vrecúška, priniesť detoxikačné poháriky s olejom a citrónom. Pri prvej očiste som už poslednú dávku oleja a citróna nezvládla, lebo sa mi príliš zdvíhal žalúdok. Druhý raz som si už pripravila žlčníkový čaj a zapila tento dryák pár dúškami čaju. Ale pečeňová očista pomáha priam úžasne - počas nej mi vyšlo spolu 14 žlčníkových kameňov a iných nečistôt. Na pečeni som podľa CT mala predtým veľké lézie po nadmernom užívaní liekov - a do pol roka sa mi všetky stratili. Pečeň ma úžasnú obnovovaciu schopnosť - keď sa jej očistnými kúrami a ďalšou optimálnou životosprávou pomôže.
Krok piaty - očista obličiek
Často sa nánosy v obličkách dostavujú po nedostatočnom pití tekutín, alebo po škodlivej životospráve vrátane alkoholizmu. Najlepšie sa očista obličiek realizuje v lete. Týždeň by sme mali konzumovať iba melóny v neobmedzenom množstve a k tomu čierny chlieb. Procedúra sa dá opakovať každý mesiac, až do vymiznutia problémov s obličkami.
Moja skúsenosť: V ostatných ročných obdobiach nahrádzam melóny dostatočným množstvom hrozna a pitným režimom. Za deň zjem aj 1,5 kg šťavnatého hrozna, ktoré si rozdelím do piatich dávok. Medzitým každú druhú hodinu vypijem až do 18. hodiny pol litra čistej vody.
Krok šiesty - očista lymfatických ciest
Touto procedúrou si ideálne očistíme lymfatické cievy a lymfatické uzliny, ktorých blokácia spôsobuje zhoršenie imunitného systému a následne aj zadržiavanie tekutín v organizme v podobe bolestivých opuchov. Táto procedúra je vhodná aj na výplach hrubého čreva.
Pripravíme si 900 ml čerstvej grapefruitovej šťavy + 200 ml pomarančovej šťavy + 200 ml citrónovej šťavy + 1,5 litra vody. Do vody pridáme 100 gramov Glauberovej soli (dostať kúpiť v lekárni). Toto množstvo spolu zmiešame a popíjame celý deň, nejeme a nepijeme už nič iné. Ale je to dostatok tekutín a živín, ktoré človeka zasýtia.
Moja skúsenosť: raz do mesiaca si robím ranný "lymfatický" nápoj (lebo môj lymfatický systém si to vyžadoval - stále sa mi tvorili na nohách bolestivé opuchy) z vytlačeného pomaranča, grepu a vody - spolu si urobím pol litra nápoja, ktorý doplním malou lyžičkou Glauberovej soli. Hneď potom si poriadne vypláchnem ústnu dutinu, lebo tento nápoj intenzívne pôsobí na zubnú sklovinu. Aj pri celodennej kúre si po každom napití tohto nápoja vyplachujem ústa čistou vodou.
Krok siedmy - očista ciev
Krv je dôležitým transportným orgánom - transformuje kyslík, živiny, obranné látky a hormóny a iné dôležité látky do tela. Krv prúdi cievnym systémom a porucha priechodnosti ciev končí infarktom, mozgovou mŕtvicou, upchatím ciev najmä na nohách a ich bolesťami.
K očiste si v lekárni kúpte 2 dl kôprového semiačka a 2 lyžice mletého koreňa kozlíka lekárskeho + pridajte 4 dl medu. Zmes dajte do dvojlitrovej termosky, zalejte po okraj vriacou vodou a nechajte 24 hodín lúhovať. Potom uložte do chladničky a prelejte do menšej fľaše. Užívajte 1 polievkovú lyžicu pol hodiny pred jedlom až do spotrebovania.
-
Zdroj: http://krajmerova.blog.sme.sk



Žiadne komentáre


Návrat na obsah