Pár rád pre ... - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Pár rád pre ...

Anjelská pomoc
Publikoval v O láske ·
Pár rád pre rozvedených, či oddelených partnerov, ale vlastne aj pre tých, ktorí tvoria pár a vychovávajú spoločné dieťa, alebo deti:
- Nerozprávajte škaredo o svojom partnerovi, alebo o bývalom partnerovi, keď sú vaše deti doma. Ani v prípade, keď si myslíte, že vás nemôžu počuť. Počujú všetko.
- Nerozprávajte škaredo ani rečou tela - prevracanie očami, nahnevané povzdychy, mykanie rúk... Odkukajú to od vás a potom budete neskôr gúľať očami vy - keď uvidíte samých seba v nich.
- Nerobte z detí minidetektívov, nespovedajte ich, čo sa dialo a videli u otca v jeho dospeláckom živote. Aj keď umierate zvedavosťou, nepýtajte sa: "Ako vyzerá otcova nová priateľka?".
- Nesúťažte s bývalým o pozornosť detí, nikto nevyhrá. Cieľom je, aby milovali oboch rodičov. Deti sú vnímavé, vaše nadbiehanie zneužijú a v konečnom dôsledku ich to iba oslabí.
- Vývoj nikdy neprichádza cez obviňovanie. Preto sa pri každej vete smerujúcej na dieťa (a vlastne na každú živú bytosť) spýtajte sami seba, či to viete vysloviť aj krajšie, súcitnejšie. Dobré je do seba nakopírovať vnútornú otázku: "Akoby to povedala samotná Láska?".
- Prijmite svojho bývalého partnera takého, aký je. Nedokázali ste ho zmeniť, keď ste žili spolu pod jednou strechou, ako teda môžete mať dostatočný vplyv na to, aby ste zmenil, keď už žijete oddelene? Môžete zmeniť iba seba...
- Keď škaredo rozprávate o svojom ex, akoby ste škaredo rozprávali o svojich deťoch.

~ Pavel "Hirax" Baričák



Žiadne komentáre


Návrat na obsah