Vzťahy - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Vzťahy

Anjelská pomoc
Publikoval v O láske ·
Ukázalo sa, že manželský život sa skladá zo 7 etáp. Keby o tom dnešní ľudia vedeli – 80% rozvodov by sa neuskutočnilo.

Sami si vyberáme svojho manžela alebo manželku. Avšak, aby sme zažili skutočnú lásku v rodinnom živote, musíme sa navzájom poznať, spriateliť sa a potom sa zamilovať. Mnohí si klamlivo lásku mýlia s cukríkovo — kyticovým obdobím.

Akonáhle romantika skončí, ružové okuliare spadnú z nosa a partneri začínajú čeliť prvým problémom. Ide o prvý test ich vzťahu. A niekto si myslí — láska je preč.

 

  
Vernosť a trpezlivosť sú hlavné vlastnosti lásky. Ak sa rozhodnete, že vo vašom vzťahu «láska skončila», buďte si istý, že ešte ani nezačala.

Týchto sedem etáp vzťahu, vám ukáže, prečo pravá láska a pravé vzťahy prichádzajú časom:

1. Cukríkovo — kyticová etapa

Cukríkovo – kyticové obdobie trvá asi 18 mesiacov. Tak u mužov ako aj u žien, keď sa zaľúbia, v ich tele sa začne produkovať hormón, vďaka ktorému svet vnímajú v jasných farbách. Počas tohto obdobia sa im všetko na partnerovi javí ako prekvapujúce. Majú pocit, že sú v stave intoxikácie.

V tomto období by nikto nemal robiť osudové rozhodnutia, pretože účinok intoxikácie skôr či neskôr pominie a všetko sa vráti do starých koľají.

2. Etapa presýtenosti

V tomto období začínate triezvo pozerať na vášho partnera a reálne hodnotíte váš vzťah. More pocitov utícha, postupne si na seba zvykáte. Dôsledkom toho je zmena vášho správania — začnete sa správať uvoľnenejšie a prirodzenejšie.

3. Etapa znechutenia

V dlhodobom vzťahu sa nemožno vyhnúť etape znechutenia. Pre túto fázu vzťahu sú charakteristické spory a vzájomné vyčítanie si nedostatkov. Zdá sa vám, že najjednoduchší spôsob, ako z tejto kaše von, je odlúčenie alebo rozvod. Po rozídení, čoskoro opäť vstúpite do cukríkovo – kyticovej etapy ale s iným človek a začnete prechádzať všetky fázy vzťahu odznova, až kým sa nedostanete k tomuto bodu a po jeho prekonaní, pokračujete k ďalšiemu.

4. Etapa trpezlivosti

V tejto fáze získavajú partneri múdrosť. Hádky už nie sú také dramatické, pretože obaja vedia, že hádka skončí a vzťah musí pokračovať. Ak obaja robia všetko, čo je v ich silách na to, aby si budovali trpezlivosť, v priebehu rokov k nim prichádza múdrosť. To je zákon.

5. Etapa záväzkov alebo uznania

Toto je prvá fáza skutočnej lásky, pretože doteraz to pravá láska ešte nebola. Partneri začínajú vnímať svoje povinnosti a nezamýšľajú sa nad tým, čo kto komu dlhuje, ale naopak, riešia čo môžu dať svojmu milovanému alebo urobiť pre neho.

6. Etapa priateľstva

Počas tohto obdobia sa partneri stávajú veľmi blízkymi. Dôverujú jeden druhému ako svojmu najlepšiemu kamarátovi. Fáza priateľstva otvára cestu k skutočnej láske.

7. Etapa skutočnej lásky

K skutočnej láske vedie dlhá cesta, prechádzajúca cez ťažké životné obdobia a situácie. Pravá láska nie je niečo, čo vám samé od seba padne z neba, ako si mnohí myslia. Aby človek pocítil skutočnú, dospelú lásku, musí dozrieť, vzdať sa egoizmu a predsudkov.

prevzaté:vmarkus.sk




Žiadne komentáre


Návrat na obsah