Láska bez pripútania - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Láska bez pripútania

Anjelská pomoc
Publikoval v O láske ·
4 najlepšie spôsoby ako milovať bezpodmienečne


Láska nepozná hranice, žiaden tvar a žiadne podmienky. Ak by sme ju mohli pochopiť, nepotrebovali by sme si kupovať čokoládovú zmrzlinu a pozerať smutné filmy, zatiaľ čo sa utápame v sebaľútosti.

Najfatálnejší zabijak vzťahov je pripútanie. Táto nepríjemná maličkosť maskuje samú seba najskôr ako lásku a neskôr sa stáva žiarlivou a biednou.



Pripútanosť je tiež známa ako vzájomná závislosť. Vedie nás k presvedčeniu, že nemôžeme žiť bez človeka, ktorého milujeme. A takto sa obaja zaľúbení ocitajú v klietke.

Keď sme hlboko zaľúbení, zabúdame na našu dôležitosť a naše potreby, pretože pocit radosti našich milovaných nás napĺňa dobrom a šťastím.

Keď milujeme bezpodmienečne, bolesť z pripútania nás nemôže ovplyvniť. Milovať bezpodmienečne znamená prijať toho druhého takého, aký je.

Keď neakceptujeme niekoho pre niečo, kým je, začíname ho súdiť a meniť a presviedčame samých seba, že vieme, čo je preň ho najlepšie. Často je to však začiatok toxického vzťahu.

Udržať si čistú lásku bez pripútania nie je jednoduché. No uvádzame vám 3 najlepšie strážené tajomstvá, ktoré by ste si mali uvedomiť skôr, než bude príliš neskoro a jeden navyše.

1. Opýtajte sa samých seba, čo cítite počas prvých dní po stretnutí s vašou milovanou polovičkou
Ak si nemôžete spomenúť na tieto pocity, spomienky a skúsenosti, mohlo by to byť signálom červenej vlajky.


Keď sa prvýkrát do niekoho zaľúbime, zažívame obrovský pocit slobody a šťastia. Naše zmysly sú zbystrené a naše poznávanie sveta sa stretáva s uznaním, všetko je tak, ako má byť.

Je dôležité spomenúť si, ako zaľúbenie zvyšuje vašu vďačnosť za život pri obyčajnej myšlienke na túto špeciálnu osobu.

2. Láska je večná, nemerateľná
Keď niekoho skutočne milujeme, nemali by ste poznať žiadne hranice. Mali by ste byť schopní milovať niekoho celým srdcom, takže len myšlienka naň ho by vás mala uspokojiť.

Keď sa na niekoho pripútame, túžime byť blízko neho celý čas. Túžime po ňom a zabúdame na dar samoty. Nestačí vám vedieť, kde je. A to je nebezpečné.

Potom, čo sa naučíme a akceptujeme, že láska nepozná hranice a môže sa prežívať medzi svetmi a za oceánmi, až potom pochopíme dôležitosť umožniť tomu druhému slobodu a priestor.

Nielen pre našu druhú polovičku, ale aj pre seba.

3. Bezpodmienečná láska je definovaná ako prijatie nedokonalostí
Bezpodmienečná láska chápe, že nie sme dokonalí, napriek tomu, že nedokonalosť je dokonalosť. Pripútanie sa je veľmi vážne, odsudzujúce, ovládajúce a podstatné.

Ak sa pristihnete, že rozhodujete za svojho milovaného , poučujete ho, o tom ako nenapĺňa vaśe očakávania, ste na ceste k utrpeniu.

Bezpodmienečná láska k druhým nám nikdy neumožňuje zísť z cesty k pripútanosti. Milujeme všetko, čo existuje, dokonca i ten divný malíček na nohe alebo šikmý zub.


Miluje ranné vstávanie a vôňu raňajok, spev vtákov a spôsob, ako riešite svoje problémy, spôsob, akým plačete alebo spôsob, že je všetko šialené, keď to nejde podľa vášho plánu, bezpodmienečná láska je trpezlivá, láskavá a súcitná vo všetkých oblastiach života.

Dáva vám priestor. Miluje všetko, čo je, čo bude a čo by bolo.

Posledné tajomstvo je najdôležitejšie – a nemali by ste naň nikdy zabudnúť.

4. Bezpodmienečná láska je všeobjímajúca
Znamená to, že vás napĺňa celým bytím. Nemusíte poliať inú záhradu predtým, ako zalejete tú svoju. Bezpodmienečná láska nie je možná bez seba-lásky a prijatia.

Predtým, ako budete moralizovať o tom, aká je to bezpodmienečná láska, musíte uznať samého seba ako súčasť toho všetkého – všeobjímajúcej lásky.

Zjednotenie bezpodmienečnej lásky má silu oslobodiť ľudstvo od mnohých pripútaní a má schopnosť zahojiť rany a dať život skrz lásku.


Zdroj: thespiritscience.net



Žiadne komentáre


Návrat na obsah