Korenie ,čo regeneruje mozog-kurkuma - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Korenie ,čo regeneruje mozog-kurkuma

Anjelská pomoc
Publikoval v Zdravie-recepty ·
Korenie, čo regeneruje mozog a napravuje škody po mozgovej mŕtvici. Každý by ho mal mať doma!

Príjemným prekvapením pre tých, ktorí oceňujú jedinečnú pikantnosť kurkumy, je zistenie, že s jej aktívnou zložkou, známu pod názvom kurkumín, sa spája niekoľko vrstiev výnimočných zdravotných benefitov …
Srdcové zlyhanie, ktoré celosvetovo ročne zažíva takmer 120 miliónov ľudí vám oslabuje srdce a ovplyvňuje jeho schopnosť pumpovať dostatok kyslíka. Srdcové zlyhanie sa tiež opisuje ako chronické, progresívne a neliečiteľné, hoci zmeny v životnom štýle, ako sú konzumácia vyváženej, zdravej stravy a pravidelné cvičenie, môžu zmierňovať pocity únavy a zlepšovať náladu natoľko, aby to ľuďom pomohlo do veľkej miery navrátiť ich životy.
Kurkuma patrí do rovnakej botanickej čeľade ako zázvor, ďalšie účinné korenie s osvedčenými, pre zdravie prospešnými zložkami. Kurkumín je jedna zo stoviek živín rastlinného pôvodu, počnúc mrkvou až po tabak, ktoré by sa mali nekompromisne získavať a spracovávať na lieky. Kurkumín, získavaný z podzemku rastliny kurkumy, teda kurkumovník dlhý (Curcuma longa), je pigment, dodávajúci kari omáčkam ich jasne žlté sfarbenie. To vysvetľuje, prečo je kurkuma prísadou, používanou ako doplnok a farbivo do hranolčekov a vyprážanej koreňovej zeleniny, ryže, praženici a dusenej zeleniny, ako je kel a kapusta.
Kurkuma sa v Indii výstižne nazýva „korením života“.
Zlaté mlieko sa stáva stále obľúbenejším nielen ako príjemný, zahrievajúci nápoj na chladné jesenné večery, ale aj ako pomoc so spánkom u ľudí trpiacich nespavosťou. Naviac je kurkumín látka, ktorá je bezpečná, účinná a prírodná. Vedci napísali, že kurkumín použili kvôli jeho dlho známej schopnosti pozitívne ovplyvňovať niektoré aspekty zdravia mozgu. Vedci dospeli k záveru, že kurkumín môže „zmierňovať bolesť, zlepšovať priestorové učenie a deficity pamäti, a liečiť chronické neuropatické, bolesťou vyvolané kognitívne deficity.“
Bolo zistené, že kurkumín je jeden z najmocnejších chemo-preventívnych a protinádorových prostriedkov, a podľa databázy PubChem, ktorá si všíma jeho liečivé a antimikrobiálne účinky, je uznávaný pre široké spektrum svojich farmakologických vlastností a tlmiacich účinkov na metabolické enzýmy.
Dôležité je, že aktívne prvky v kurkumínu útočia na rakovinu, pričom zdravé bunky nechávajú nedotknuté. Na účely liečby ochorení, kurkuma, hoci dostupná v práškovej forme, obsahuje v kurkumínu len veľmi málo aktívnych zložiek, v koncentrácii len asi 3%.


FB



Žiadne komentáre


Návrat na obsah