Neexistujú žiadne náhody - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Neexistujú žiadne náhody

Anjelská pomoc
Publikoval v Poučné ·
Neexistujú žiadne náhody: Synchronicita alebo zhoda okolností majú vždy svoj dôvod

Narazili ste po dlhom čase na starého priateľa? Alebo ste videli, že niekto robí či vraví to isté čo Vy?
Možno ste zažili nejakú nepredvídanú udalosť a pomysleli ste si: „Bože! Aká náhoda!“ alebo skôr „Takéto príhody by ma radšej mohli obchádzať…“.
Nuž, nebudú Vás obchádzať, pretože každá jedna náhodná udalosť nám prináša určité posolstvo. V skutočnosti neexistujú žiadne náhody – existuje len synchronicita a všetko sa deje z nejakého dôvodu.
Odhalenie synchronicity, vysvetlenie náhod
Pravdou je, že všetko v našom živote súvisí so všetkým ostatným. Z minulosti, cez prítomnosť, do budúcnosti – každá jedna náhoda či udalosť, s ktorou sa stretneme, sú vzájomne prepojené.
Bez ohľadu na to, aké sa nám zdajú byť udalosti významné či bezvýznamné, všetky sú synchrónne spojené.
Či už prežívame úžasný deň a všetko ide „ako po masle“, alebo zažívame ťažké chvíle a „stávajú sa nám zlé veci“, vesmír nám vždy chce odovzdať nejaké posolstvo.
Stretnutie ľudí či udalosti, ktoré sa udejú v ten pravý moment, nie sú nič iné ako synchronicita. Našťastie existuje spôsob, ktorý nám umožňuje celú problematiku pochopiť a vyrovnať sa s ňou.
Už ste počuli príslovie „Keď je žiak pripravený, učiteľ sa objaví“?
Toto príslovie úplne vystihuje podstatu synchronicity. Kedykoľvek sme vnútorne „synchronizovaní“ s niečím, po čom naozaj túžime, je väčšia pravdepodobnosť, že sa naša túžba nakoniec naplní.
To je aj dôvodom, prečo sa podobní ľudia „náhodou“ stretnú. Pravdou však je, že podobní ľudia sú „naladení“ na rovnakú frekvenciu, a synchronicita urobí všetko, čo je v jej moci, aby sa títo ľudia stretli.
Áno, jestvuje spôsob, ako synchronicitu zámerne vytvoriť!
Teraz, keď už viete ako funguje synchronicita na duchovnej úrovni, je načase Vám povedať, že… synchronicitu si môžete vytvoriť sami!
Zrejme si kladiete otázku: „Ako je možné, aby som si sám/sama vytvoril/a synchronicitu???“
Nuž, synchronicita najlepšie vychádza v ústrety tým, ktorí v ňu veria. Na začiatok je teda najlepšie, ak v synchronicitu začnete veriť a prestanete vravieť, že každá udalosť je len náhodou.
Dôvodom je, že keď o všetkom tvrdíme, že je to náhoda, vysielame vesmíru slabý duchovný signál.
A ten je potom v protiklade k silnému signálu, ktorý nám vysiela vesmír tým, že synchronizuje všetko vôkol nás.
Keď začneme synchronicite rozumieť a začneme vidieť veci nie ako bežný človek, ale ako niekto, kto verí zákonom synchronicity, budeme schopní hlbšieho spojenia s našou vlastnou vnútornou synchronicitou.
To nakoniec povedie k tomu, že sa nebudeme musieť príliš snažiť, aby sa stali veci či udalosti, po ktorých túžime.
Skrátka, budeme len veriť, že sa veci udejú, a potom ich necháme, aby sa udiali bez toho, že by sme vyvíjali akékoľvek úsilie.
Povedzme si to teda na rovinu…
Synchronicita je presne ako zrkadlo. Pre čokoľvek sa úprimne rozhodneme alebo čomukoľvek úprimne veríme, sa nám v tomto zrkadle odrazí späť.
To znamená, že ak veríme zákonom synchronicity, budeme schopní hlbšieho spojenia a vysielania silných odkazov na duchovnej úrovni. Okrem toho sa staneme aj lepšími ľuďmi – budeme sebaistejší a odovzdanejší v akejkoľvek činnosti, ktorú sa rozhodneme vykonávať.
Povedané v skratke, porozumenie synchronicite sa prejaví v navodení rovnováhy vo všetkom o čo usilujeme, ako aj v tom, že budeme „vedome vnímať“ všetko, čo sa okolo nás deje.
Obrat o 180° – pochopenie, že udalosti pracujú pre nás, nie proti nám
Ak ste už niekedy počuli o Murphyho zákonoch a dokonca im veríte, ste na najlepšej ceste k pochopeniu synchronicity.
Áno, je bežným javom, že keď sa nám nedarí alebo sa niečo pokazí, tak sa už pokazí všetko naraz.
Myšlienka, ktorá nám z toho vyplýva je, že synchronicita môže pracovať aj proti nám. Čiže, ak očakávame, že sa udejú zlé veci a ešte aj veríme Murphyho zákonom, v tom momente sa synchronizujeme s našou vnútornou negatívnosťou.
Vysvetlenie náhodných stretnutí – žiadna „náhoda“
Narazili ste už niekde na niekoho s tým, že ste si pomysleli „To je osud, šťastie, náhoda…“?
Skutočnou odpoveďou však je, že náhody neexistujú, a to, čo vnímame ako náhodné stretnutie, má svoje príčiny a vysvetlenie.
Všetko, čo sa deje, sa deje z nejakého dôvodu. Vždy existuje dôvod či súvislosti, ktoré nás privedú k tomu, že niekoho stretneme alebo niečo zažijeme. Náhoda je len naša ilúzia.
Naša minulosť, prítomnosť a budúcnosť sú vzájomne prepojené. Hoci nemusíme rozumieť všetkému, čo sa okolo nás deje, vždy pre všetko, čo sa deje, existuje nejaký dôvod.
A každý dôvod sa skôr či neskôr stane zrejmým.
Na záver
„Synchronicita je vždy a všade prítomnou realitou, ktorú vidia tí, čo sú pripravení ju vidieť.“ – Carl Jung
Môže sa nám stať, že si začneme všímať a uvedomovať synchronicitu u rôznych ľudí, pri číslach, udalostiach, atď.
Akceptujme synchronicitu ako sa prejavuje v skutočnom, každodennom svete a považujme ju za spôsob, ktorým sa nás snaží duchovná a univerzálna inteligencia neustále učiť, spojiť sa s nami, prejaviť nám lásku, podporu a pomoc.
Naučme sa byť synchronicite otvorení a začnime viesť zmysluplný život!

Autorkou článku je Helen Elizabeth Williams, zakladateľka blogu DreamcatcherReality.com, 11. februára 2016, Spracovala: Silavedomia.sk



Žiadne komentáre


Návrat na obsah