Čo je “Voľná Energia”? - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Čo je “Voľná Energia”?

Anjelská pomoc
Publikoval v Poučné ·
Čo je “Voľná Energia”?


Napísal Foster Gamble

V dobe ropných vojen, manipulácie cien plynu, znečistenia fosílnymi palivami a ekonomického kolapsu je ťažké si predstaviť viac provokatívne výrazy ako “Voľná Energie”.
Takže čo znamená “voľná energia”?

Za prvé, tak ako “voľný vzduch” je dostupná všade, pre každého. Energia je nekonečne dostupná bez potreby čokoľvek spaľovať alebo vybuchovať.

Za druhé, hoci výroba a kúpa zariadení by nutne niečo stála, vytvárali by prístup ku energii tak lacný, že by to dramaticky zvýšilo kvalitu života každého.

Táto oblasť inovácie tiež používa výrazy: prielom, pokročilá, over-unity, inovatívna, novátorská, nekonvenčná, revolučná, mimo rámec, druhá generácia, zero-point, vákuum, fúzia za studena, nová vodíková, atď. Profesionálne sa na pole teraz najčastejšie odkazuje ako na Hnutie “Nová Energia”
http://www.newenergymovement.org/

Ale nie je perpetum mobile nemožné?

Samozrejme žiadne stroje nebežia večne, pretože sú vyrobené z hmoty a všetka hmota sa opotrebováva. Kľúčom je, že zdroj energie je prakticky nekonečný.

Ale nie je pravda, že nič nemôže porušiť druhý termodynamický zákon, ktorý hovorí, že v uzatvorenom systéme organizácia energie prirodzene klesá, takže nemôžete zo systému nemôžete získať viac energie ako si vyžaduje jeho chod?


2. Termodynamický Zákon


V izolovanom fyzickom systéme rozdiely v teplote, tlaku a chemickom potenciále po čase dosahujú rovnováhu (všetko sa vyváži). Zo stavu termodynamickej rovnováhy zákon odvodil princíp nárastu entropie (rozkladu)... Druhý zákon vyhlasuje nemožnosť aby stroje generovali použiteľnú energiu z hojnej vnútornej energie prírody procesom zvaným trvalý pohyb druhého druhu.”
Wikipedia

Druhý kľúč je, že torus nie je uzavretý alebo izolovaný systém. Je otvorený zbytku vesmíru, rovnako ako galaxie, slnečné sústavy a atómy, ktoré poskytujú elektrinu v našich vlastných telách. Žiadne z nich nie sú zapojené do zástrčky. Sú poháňané nekonečným krútiacim momentom vesmíru, ktorý otáča každý systém v existencii. Tak čo keby boli zariadenia, ktoré sa môžu zapojiť na tento zdroj?

Väčšina takzvaných zariadení na “Voľnú Energiu”, sa buď napája na vnútornú energiu (toroidných) magnetických polí alebo sprístupňujú prakticky nepoznanú “pozdĺžnu vlnu” v strede elektromagnetického víru namiesto bežne známejšej “priečnej” vlny, ktorá sa navíja okolo nej. Iné napodobujú kozmické víry medenými cievkami, ktoré tvoria toroidné polia. Zdá sa, že točenie týchto polí v určitých oktávach frekvencií sa napája na okolitú energiu priestoru okolo cievok. Harmonická rezonancia a nie spaľovanie odomyká energiu.

Čo môžem povedať, celý vesmír je živé more energie a sprístupnenie energie sa stáva možným keď dokážeme úspešne prispôsobiť svoj vzťah ku vlná tlaku. Výbuchy plynu v komorách piestov vytvárajú silu ktorá ženie motor. Horiace uhlie alebo dokonca štiepenie jadra slúži len na zohrievanie vody a tlak pary môže točiť kľukou motor. Rozdiel v náboji na platniach v batérii môže vytvoriť vlnu pohubu v niektorých chemikáliách, ktoré potom môžu poháňať rôzne nástroje. Tlak vetra, vlny alebo geotermálne teplo točí turbínu. Tradičná fyzika uznáva a meria “žiarenie” - energiu rozptyľujúcu sa zo systému a tie vlny poháňajú naše autá, vykurujú naše domovy a sú palivom pre naše zbrane.

Ale fyzika ignoruje polovicu vesmíru! Hoci v učebniciach bežne čítame že “pre každú akciu existuje rovnaká a opačná reakcia”, naše učebnice nám hovoria, že vesmír sa rozpína a sfukuje. Mohlo by dávať viac zmysel, že pohyb je vyvážení stiahnutím a sfúknutím? Keď vydýchnete, neidú vaše pľúca dnu? Walter Russel nazval túto stránku vesmírnej dynamiky “genero-aktívna” v protiklade ku “rádio-aktívnej”. Toto je to čo vytvára rád, dáva život, formuje semeno, plod alebo čiernu dieru, a všetko ostatné potomstvo Vesmíru. Tradičná fyzika sa tomuto vyhýba , pretože sa dostáva ku “životnej sile”, ktorá je tradične obsiahnutá v krabičke “biológie”. Odhodí “vedomie”, ktoré je ťažké merať alebo dokázať a preto je lepšie ho nechať na “mäkké” vedy. Prinajlepšom zavolajú “vlnovú” gravitáciu a dajú jej nejaké liečenie nezvyčajnou časticou, vynájdením “gravitónov” ktoré sprostredkujú zvláštne, nevysvetliteľné “zhromažďovanie”.

Ale vráťme sa úplne hore a urobme iný rez... Ak sa pozeráme cez šošovku torusu ako základného a univerzálneho vzoru energetického prúdu, vlny prúdiace dnu a von by mohli byť len zbaľujúce a rozbaľujúce hľadiská, nádych a výdych, ktoré udržujú toroidnú celistvosť. A jedna ďalšia podstatná, myseľ-rozpínajúca predstava... Predstavte si, že súčasne so nekonečným špirálovým pohybom vĺn von z bodu “singularity”, sa jej doplnková vlna pohybuje špirálovo dnu – ako tmavé špirály medzi svetelnými pásmi galaxie. Predstavte si, keby zariadenie mohlo sprístupniť bezhraničnú energiu tej vnútornej tlakovej vlny. Potom by bola dostupná kdekoľvek vo vesmíre a pohon bez paliva sa stáva možným. Taký “pohon” by vytváral svoje vlastné gravitačné pole, takže teoreticky by mohol manévrovať nezávisle od poľa zeme a cielením jeho tlakového rozdielu b mohol byť ťahaný cez časopriestor ako balón s héliom stúpajúci vzduchom ... len oveľa oveľa rýchlejšie.

Ako sa ukazuje, urobil som rozhovor s niekoľkými rôznymi ľuďmi s opravdivo znejúcimi hláseniami o tom že boli na mimozemskej vesmírnej lodi. Každý z nich nezávisle hovoril presne o takom toroidnom pohone v strede lode, a navzájom sa nepoznali. Zdá sa, že mnohé videá z celého sveta tiež vykazujú toroidné energetické polia obklopujúce plavidlá.


Vynálezca voľnej energie Adam Trombly hovorí, že jedným z hlavných dôvodov utajenia javu UFO je, že ľudia by chceli vedieť čo poháňa vozidlá a to by vynútilo odhalenie “voľnej energie.”




História


Zariadenia na “Novú Energiu” môžu siahať späť ku Arche Úmluvy a ďalej. Archa je hlavný fyzický artefakt, ktorý si cenia 3 hlavné náboženstvá Západu – Judaizmus, Kresťanstvo a Islám. Autor, výskumník Graham Hancock a mnohí ďalší dospeli k záveru, že to nebola schránka na Mojžišove mystické tabuľky, ale niečo oveľa skutočnejšie a praktickejšie – elektrický kondenzátor! Vytvorená z Agátového dreva v pomeroch zlatého rezu fí a potiahnutá vnútri a vonku zlatom, vrátane dvoch velkých elektród (zlatí anjeli cherubim) na vrchu, návrh vyhovuje technickým špecifikáciám pre také zariadenie. Je pre mňa ťažké si predstaviť že toto je náhoda, vzhľadom na vyžadované výdavky a plánovanie a fakt, že ľudia boli varovaní, aby ju zdvíhali len na drevených tyčiach a nedotýkali sa zariadenia, pretože jeho sila by ich mohla zabiť.

Ako by mohli vedieť o takej pokročilej energetickej technológii pred tisícmi rokov? Jediné vysvetlenie ktoré mi dáva zmysel je, že túto planétu už dávno navštívili momozemské bytosti, ktoré už vtedy boli technologicky ďaleko vyspelejšie ako sme my dnes.

Jestvuje pôsobivý odkaz novších geniálnych vynálezcov po celom svete – od Tesla, Moray, Gray, Schauberger, DePalma, Bedini, Lindemann po Adams, Trombly, Inomata, Tewari, Bearden, Naudin a mnohých ďalších.

Vyvíjali Žiarivú energiu, Motory poháňané Trvalými magnetmi, Mechanické Zohrievače, super účinnú elektrolýzu, Motory založené na Implózii/Vortexe, technológiu studenej fúzie, Solárne podporované Tepelné čerpadlá a ďalšie.

A tu sú odkazy na stránky o Bruce DePalma, vynálezcovi 100-kW generátora (N-Machine), ktorý podľa jeho vyhlásení generuje 5x viac energie ako spotrebuje:
http://www.brucedepalma.com
http://depalma.pair.com

Tu sú nejaké zhrnutia histórie, kategórií a obsahu vynálezov Novej Energie od vynálezcu Peter Lindemann a Patrick Kelly:
http://www.free-energy.ws/lindemann-1.html
http://www.free-energy-info.co.uk/

Tiež si môžete pozrieť dokument o tejto téme s názvom: Race to Zero Point

Slovenské titulky pripravujeme, zatiaľ použite automatický preklad titulkov alebo si pozrite celý film Thrive s CZ titulkami na konci článku.


Potláčanie


V čase Všeobecnej Lži sa stáva hovorenie pravdy revolučným činom.
- George Orwell

Medzičasom sú títo vynálezcovia bezohľadne a často brutálne potláčaný finančnou elitou, národnými vládami a podvádzaním a nečestnosťou medzi niektorými vynálezcami. Potláčanie siaha späť aspoň do skorého 20eho storočia, keď sa Nikola Tesla napojil na to čo on nazval “žiarivá energia”. Iskrila na bielo a nie na zlato. Vodiče ochladzovala a nie ohrievala. Chcel ju ponúknuť svetu bezdrátovo, takže všetko čo by ste potrebovali, aby ste ku nej získali prístup, bola anténa na vašom dvore – taká ľahká ako rádio alebo TV anténa dnes. Ale jeho finančník J.P.Morgan nechcel riskovať bohatstvo ktoré zarábal na kotrole medených baní, ktoré poskytovali drôty pre vedenie elektriny, takže Teslu zastavil.


Ten istý bankár, J.P.Morgan, ktorý zabránil Nikola Tesla vyrábať hojnú energiu dostupnú bezdrátovo, tiež potlačil vedecké pravy o tom ako energia funguje. Na začiatku 20eho storočia použil svoj finančný plyv vo vzdelávaní aby vymazal z učebníc poznanie, ktoré môže viesť ku vytvoreniu takých zariadení.

J.P.Morgan primäl Lorentza osekať rovnice Heaviside tak, aby nové predstavy o elektrickom inžinierstve vyučované na univerzitách nikdy neobsahovali voľnú energiu a over-unity systémy. Toto zámerné zmrzačenie a ochromenie elektrického inžinierstva je skutočný a jediný dôvod našej závislosti na rope a väčšiny znečistenia našej biosféry. “Vysoký kabal” - Churchillove meno pre tajné konzorcium elitných rodín a oranizácií, na ktoré my voľne odkazujeme ako na “kontrolné skupiny” - nemilosrdne potláča vynálezcov voľnej energie celé storočie, vrátane priamych vrážd. Keďže som osobne prežil niekoľko takých pokusov, zažil som to o čom hovorím.”
- Tom Bearden, Vynálezca, Autor, Energia z Vákua

Toto sa môže zdať všetko veľmi zvláštne. Mne sa to spočiatku zdalo. Ale predstava guľatej Zeme obiehajúcej okolo slnka a aj lietajúcich strojov ťažších ako vzduch sa zdala nie príliš dávno nemožná.

Predstava čistej, lacnej energie pre každého, je však hrozba pre tých, ktorí chcú vysať aj posledný dolár z fosílnych palív a hlavne tých, ktorí by stratili kontrolu energie, ktorá im umožňuje ovládať životy ľudí.


Krátko pred svojou smrťou v 1943 Tesla odoslal do FDR návrh aby čelil ničivému potenciálu vývoja jadrovej energie založenej na fúzii. Vo svojom návrhu Prezidentovi tvrdil, že vie o metóde, ktorou by sme mohli získať všetku energiu, ktorú by sme mohli potrebovať z priestoru, ktorý nás obklopuje.

Stretnutie naplánované s FDR následkom tohto návrhu sa nikdy neudialo. Tesla bol nájdený mŕtvy vo svojom byte v New Yorku. Oficiálna správa pripísala jeho smrť prirodzeným príčinám, ale mnohí nie sú presvedčení, že to tak bolo.
- Adam Trombly

Pod zámienkou otázok “národnej bezpečnosti” skonfiškoval Patentový úrad USA počas žiadosti o patenty vyše tisíc technológií na alternatívne energetické zariadenia. Potom sa vláda obráti a privedie do bankrotu našu pokladnicu vpádom do ďalšej krajiny na strednom východe, aby ovládla ich ropu – pričom v tomto proces spôsobí pustošenie a nebezpečný spätný úder. Keby “voľná energia” bola len podvod, prečo by vláda podnikala také kruté opatrenia na konfiškáciu každej jej stopy?


Reakcia vlády USA na akýkoľvek náznak úspechu vynálezcov Novej Energie je takmer vždy razia ozbrojených FBI alebo SWAT tímov v ich laboratóriách, ktoré skonfiškujú (ukradnú) vybavenie a vydajú dokument podobný nasledovnému, aby vynálezcov umlčali.

Tento príkaz bol vydaný v 1980 vynálezcovi Ken MacNeil v Georgia a odhalený v 1983.

PRÍKAZ NA UTAJENIE

(Článok 35, zákon Spojených Štárov [1952], sekcie 181-188)
POZNÁMKA: Pre vyššie menovaného žiadateľa, jeho dedičov a akýchkoľvek a všetkých jeho postupníkov, splnomocnencov, ďalej označovaných ako vedúci.

Týmto vám oznamujeme, že bolo zistené, že vaša žiadosť ako je vyššie určená, obsahuje predmet, neoprávnené odhalenie, ktorého môže byť škodlivé pre národnú bezpečnosť a je vám prikázané nijakým spôsobom nezverejniť alebo neodhaliť vynález alebo akékoľvek hmotné informácie, ktoré sa ho týkajú, vrátane až doteraz nezverejnených podrobností predmetu danej žiadosti, akýmkoľvek spôsobom, akejkoľvek osobe, ktorá nebola oboznámená s vynálezom pred dátumom objednávky, vrátane akýchkoľvek zamestnancov vedúcich, ale udržať toto v tajnosti, okrem písaného súhlasi vopred získaného od zmocnenca Patentov, pod hrozbou trestov Súdu Spojených Štátov. [1952] 182, 186

Akákoľvek iná žiadosť už podaná alebo odteraz podaná, ktorá obsahuje nejakú významnú časť predmetu vyššie určenej žiadosti spadá do rámca tohto príkazu. Ak taká iná žiadosť nespadá pod príkaz utajenia, tá a obecný predmet nech je uvedená do pozornosti Bezpečnostnej Skupiny, povolenia a preskúmania Patentového Úradu.

Ak bola pred vydaním príkazu na utajenie akákoľvek významná časť predmetu odhalená akejkoľvek osobe, vedúci musia bezodkladne informovať takú osobu o príkaze na utajenie a trestoch za nevhodné odhalenie. Avšak ak bola taká časť predmetu odalená akejkoľvek osobe v inej krajine alebo cudziemu štátnem príslušníkovi v USA, vedúci nebudú informovať takú osobu o príkaze na utajenie, ale namiesto toho okamžite poskytnú Komisii Patentov nasledujúce informácie v doteraz neoznámenom rozsahu: Dátum odhalenia, meno a adresa toho komu bola informácia odhalená, identifikácia takej strany; a akékoľvek oprávnenie agentúry vlády USA exportovať takú časť. Ak je predmet zahrnutý v akejkoľvek cudzokrajnej žiadosti o patent alebo patente, tento bude identifikovaný. Vedúci vyhovejú akýmkoľvek súvzťažným pokynom Komisára.

Tento príkaz nebude chápaný v žiadnom prípade tak aby znamenal, že vláda prijala alebo uvažuje o prijatí daného vynálezu odhaleného v žiadosti; ani to neznamená hodnotu takého vynálezu.


Na konferencii kde odhalil tento tajný príkaz, MacNail radil vynálezcom zariadení novej energie, aby vyšli na verejnosť: “Dostaňte informáciu alebo zariadenie von ku dosť ľuďom, aby vás nemohli zastaviť”

Podľa inforámcií získaných na základe Zákona o Slobode Informácií od Federácie Amerických Vedcov, Pentagon nariadil utajenie 774 žiadostí o patent v 1991 – čo je zvýšenie z 290 v 1979 – a 506 z týchto príkazov vydali na vynálezy súkromné spoločnosti. Vláda má platný príkaz o mlčanlivosti na niekoľko tisíc vynálezov.

Tu je niekoľko zbierok príbehov o potlačení druhov zariadení, ktoré by mohli obnoviť našu atmosféru a našu ekonomiku.

Dejiny Potláčania Voľnej Energie
http://www.padrak.com/vesperman/

Potláčaná Energia
http://suppressedenergy.com/mainsite/johnhutchison.html

Tom Bearden popisuje potláčanie voľnej energie
http://www.cheniere.org/correspondence/021109.htm

Gene Mallove, vedec, ktorý študoval na Harvarde a MIT, ktorý editoval Časopis Nekonečná Energia, mal vystúpiť s David Wilcock na Coast to Coast, najväčšej národnej rádio show, aby oznámil prielom vo voľnej energii. Deň predtým bol záhadne ubitý na smrť.
http://www.wanttoknow.info/eugenemallove

Predtým ako sa to stalo, napísal otvorený list svetu o dôležitosti prichádzajúce revolúcie energie:

Otvorený List Eugena Mallove Svetu
http://www.pureenergysystems.com/obituaries/2004/EugeneMallove/LastMessage040513/

Jedna Poslankyňa mala odvahu vystúpiť v prospech Novej Energie:
Čin pre Odhalenie Patentov na Voľnú Energiu – Poslankyňa Shelley Berkley
http://www.spiritofmaat.com/archive/feb2/vesprman.htm


Námietky voči “Voľnej Energii”

Niektorí ľudia hovoria, že sprístupniť tak veľa energie by bolo nebezpečné. Ľudia by ju mohli použiť nemúdro alebo by sa mohla vymknúť kontrole.

Nie je to už súčasný stav s uránom a plutóniom jadrovej energie - o ktorej vieme, že je najjedovatejšia látka na Zemi? Neničíme už náš vzduch a vodu uhlím a ropou? Neriskujeme už život ako ho poznáme v dobe keď by jadrové zbrane mohli prísť do bitky v ktorejkoľvek chvíli?

Ďalší hovoria, že by sme nemali mať voľnú energiu, pretože by bola pohonom pre zbrane, ktoré by mohli preletieť obrovské vzdialenosti a doručiť nálože po celej planéte.

My už máme rakety, ponorky, bombardéry, technológie ovládania počasia na vojenské účely, vesmírny laser a zbrane smerujúce energiu, ktoré môžu udrieť kdekoľvek na Zemi.

Ešte ďalší hovoria, že nie sme dosť vedomí, aby sme mali voľnú energiu.

Znova, už máme zbrane s reťazovou reakciou, ktoré by mohli zničiť všetok život ako ho poznáme. Verím, že posun ku uvedomeniu nášho vzájomného prepojenia a nekonečnej hojnosti, v ktorej žijeme sa objaví súbežne s vedou a technológiou, ktoré ho potvrdzujú. Myslím si že lacný čistý prístup ku energii, spolu s čestnými peniazmi, oslobdia ľudského ducha neslýchaným spôsobom. Zvyčajne zistím, že tí ktorí nechcú všeobecný prístup ku energii sú medzi tými nemnohými, ktorí už hojnosť majú.


Budúcnosť a dôsledky

Pre pochopenie voľnej energie a odhaleni UFO/mimozemšťanov, bude musieť mať oveľa viac z nás odvahu prebudiť tieto väčšie pravdy, aj keď sa pri prvom stretnutí zdajú bizarné, Žiaľ naša kultúra sa roztrieštila do mnohých častí, ktoré navzájom nekomunikujú, naše rozšírené poznanie a uvedomenie sú nám umelo držané z dosahu. Na uznanie voľnej energie je medzi vedcami, priemyselníkmi a vládnymi úradníkmi príliš veľa hmotných záujmov. A predsa existuje.

Ja verím, že prebudenie bude vyžadovať aby sme postúpili aj za citlivé demoratické politiky dosahovania udržateľnosti a obmedzili moc multinárodných a vlád ktoré stále profitujú zatiaľ čo ničia planétu; Budeme musieť preskúmať kto sme, prečo sme tu, a čo sa deje po našich životoch na Zemi a ako sa môže vyliečiť naše vedomie a svet okolo nás.”


Táto energetická transformácia zrejme nie je ľahká vec ani ľahký prechod. Mnohí sa pokúsili priniesť na trh fungujúce zariadenia Novej Energie. Nikto neuspel. Obrátiť tento list si vyžiada veľa miliónov, možno miliárd dolárov ... a to je za ňu malá cena, ak uvážime, cenu toho že to neurobíme a čo ušetréme ak sa nám to podarí. Financovenie by muselo pokryť Výskum a Vývoj, bezpečnosť, vzdelávací marketing, výrobu a distribúciu a veľmi podstatnú právnu ochranu proti právnym krokom, ktoré by sa pravdepodobne hromadili od súčasných vládcov v snahe chrániť budúce predaje ropy, uhlia a plynu vo svojich 200 biliónových (200.000.000.000.000) podzemných šporkaskách.

Keď sa dokázeteľne rentabilné, predajné zariadenia na Novú Energiu stanú dostupné, okamžite sa začnú šíriť vlny cez ekonomický svet. Prechod na použitie energie bude rýchlejší ako mobilné telefóny, ale predsa potrvá roky. Akciový trh však by reagoval okamžite nebývalým pohybok kapitálu od spoločností s ropou, uhlím a plynom ku vývojárom nových energií.

Dopad toho že nemusíte platiť účty za palivo, kúrenie a elektrinu na osobnú hojnosť by bol vzrušujúci. Predstavte si ako by sa zmenil váš život keby ste nemali veľmi malé alebo žiadne dane a malé alebo žiadne výdavky na energie. Predstavte si že za tú hotovosť naviac by ste mohli mať vlastný domov a auto, dobrovoľné vzdelanie, organickú výživu, preventívnu a celostnú zdravotnú starostlivosť, úspory a zodpovedné investovanie. Je dokázené, že s takou hojnosťou by sa ľudia navzájom o seba starali oveľa lepšie ako to robia vlády.

Predstavte si čisté nebo a žiadnu astmu. Predstavte si pitnú vodu v našich potokoch a riekach. Idete na internet a inovatívni vynálezcovia sú odmenený, ocenený a oslavovaný... namiesto ich umlčiavania, vyhrážania a vrážd. Dovoľte si užívať predstavu sveta bez vojen o zdroje. Predstavte si možnosť lietať ku hviezdam a časopriestorom v plavidlách ktoré neptrebujú palivo.

Verím, že prišiel čas neuspokojiť sa s ničím menším...

Podľa môjho názoru je všetko spojené so všetkým – tvrdá fyzika, hraničná fyzika, kozmológia, povedzte si, biológia, elektro-chémia, to všetko je časťou vesmíru. Všetky fosilné palivá, jadrové palivá – odstráňte ich z cesty a použite technológie, ktoré fungujú v prirodzenom zmysle, s časopriestorovým kontinuom a s prírodou ... ľudstvo sa naozaj potrebuje pozbierať namiesto sústredenia sa na chamtivosť a vojnu o ropu sa sústrediť na sľubejšiu budúcnosť v medicíne, zdraví, energii, prostredí a naozaj nabehnúť, podobne ako pri projekte NASA keď boli všetci nadšení z cesty na mesiac, aby ľudstvo malo na práci niečo lepšie ako navážať sa na susedov, bojovať o rasu, farbu a myslenie tomu podobné.. Táto technológia sa musí dostať von do sveta.”
- John Hutchinson, Vynálezca Novej Energie a Anti-gravitácie

Dodnes verejnosť nie je dostatočne informovaná aby vyžadovala oslobodenie týchto vynálezov a zariadení. Ale to všetko sa rýchlo mení.

Preklad: SiR
http://ee.dunres.sk




Žiadne komentáre


Návrat na obsah