Zákony karmy a dharmy - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Zákony karmy a dharmy

Anjelská pomoc
Publikoval v Poučné ·
"Každé naše slovo, pohyb a gesto uvoľňujú energiu, ktorá privodí následky. Ak sú tieto naše prejavy vyvolané čistotou úmyslov, vytvárame takzvanú dharmu a našou odmenou bude šťastie, radosť, oslobodenie. Ak však človek pracuje s lesťou, nenávisťou, pomstou, hamižnosťou či vypočítavosťou, vytvára si dlhy,



ktoré raz bude musieť vyrovnať. Karma teda nie je žiaden trest, alebo platenie za priestupky, ale skôr následok, nevyhnuteľná súčasť nášho procesu učenia sa na Zemi.


Niekto by povedal, že je teda lepšie nič nerobiť, že tak sa nepomýlime. Ale tak ani nebudeme rásť. Je lepšie chybiť a ušpiniť sa, ako spať. Ale najdôležitejšie je zo všetkého sa poučiť. Nie je dôležité, koľko prešľapov človek urobí, je urážaný a kritizovaný. Dôležité je naučiť sa pozorovať svoje slabosti a opravovať ich. Nebuďte rozumní, opatrní, strnulí, vystrašení pred možnými omylmi, lebo nikam nepokročíte. Nebuďte paralyzovaní strachom, naopak, nájdite odvahu konať, naučte sa hovoriť, čo cítite, trúfnite si urobiť chyby. Cvičte sa, aby vaše konanie nepriťahovalo učenia, ale milosť a požehnanie.
Píšem o zákone kozmickej Inteligencie, o zákone príčiny a následku. Nemôžete zasadiť čerešňe a zbierať hrušky. To jednoducho nejde, toto musí prijať za pravdu aj ten najväčší pochybovač. Ak teda konáte so zlobou, egoizmom, nenávisťou a krutosťou, raz zlobu, nenávisť a krutosť pocítite aj na sebe. Ozvena sa nestratí, lopta zrazí k zemi každého, kto ju bez rozmyslu silno hodil o stenu."

Pavel "Hirax" Baričák
vložené: 25. května 2014



Žiadne komentáre


Návrat na obsah