Princípy feng shui pre naplnenie našej peňaženky - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Princípy feng shui pre naplnenie našej peňaženky

Anjelská pomoc
Publikoval v Hojnosť / techniky ·
Ako použiť princípy feng shui pre naplnenie našej peňaženky

Zakaždým, keď niekto vysloví slová „feng shui“, mnohí z nás si hneď začnú predstavovať čínsku zvonkohru, bambusový les v Číne, darčekové predmety popísané orientálnymi litániami či červený domček čínskej architektúry, v ktorom nám jeho obyvatelia želajú hojnosť, šťastie a blahobyt.
S rastúcou obľúbenosťou feng shui v modernej spoločnosti vzrástol aj dopyt po takzvaných „expertoch“ na feng shui.
Tí často v nevedomosti poskytnú svojim klientom radu, ktorá však v skutočnosti vôbec nie je účinná, a tak klientovi neprináša žiadne šťastie v otázke hojnosti.
Niektoré mýty ohľadne feng shui
Mnohí ľudia si myslia, že ak vo svojom obydlí či v pracovni umiestnia určitý predmet, respektíve, ak budú tento predmet nosiť na sebe či pri sebe, pomôže im to prilákať šťastie a zväčšiť ich osobné bohatstvo.
Častá praktika je zavesiť si na kabelku alebo peňaženku tri zlaté mince, pretože zlaté mince (takisto aj peňaženka čiernej farby) sú symbolom bohatstva a blahobytu.
Mnohí ľudia majú sklon vyberať si tieto symboly z presvedčenia, že takto rýchlo a poľahky dosiahnu nejakú pozitívnu zmenu v oblastí svojich financií a bohatstva.
No v protiklade k týmto prevládajúcim predstavám, predmety, ktoré si zavesíme na peňaženku či zaobstaranie si peňaženky červenej farby vedie len k prehĺbeniu nášho presvedčenia, že si k sebe priťahujeme bohatstvo – nič viac.
Pravdou však je, že ak chceme aktivovať naše šťastie bohatstva, mali by sme si najprv uvedomiť a doceniť hodnotu vecí, ktoré nás práve obklopujú.
Skutočné docenenie toho, čo nás obklopuje, nám umožní presnejšie určiť tú oblasť, ktorá je na aktivovanie bohatstva najvhodnejšia.
Takže, ako môžeme aktivovať šťastie bohatstva?
Pri našom oceňovaní toho, čo už máme a čo nás obklopuje, by sme v prvom rade mali byť opatrní – ak si na aktivovanie bohatstva vyberieme nesprávnu oblasť, môže sa stať, že bohatstvo nezískame, ale oň prídeme.
V aktivovaní oblasti bohatstva nám tiež pomôže, ak si v diagrame lietajúcich hviezd nájdeme sektor číslo 8, čiže sektor lietajúcej hviezdy šťastia.
Pomocou neho určíme, v ktorom sektore nášho obydlia sa generuje životná energia.
Ako môžeme vidieť z nasledujúceho obrázku, pre rok 2020 je to NW (North-West, čiže severo-západ):

Životná energia nám takisto pomôže aktivovať naše šťastie bohatstva. Do tohto sektora v našom príbytku je potom vhodné umiestniť akvárium.
To prispeje k jeho aktivovaniu, a tak budeme môcť tento sektor začať viac používať. Ak chceme tento sektor aktivovať správne, bude tiež dôležité, aby sme si na to vybrali správny dátum.
Okrem toho by sme si však v diagrame mali preštudovať aj sektor hviezdy číslo 3 (sever), ako aj sektor číslo 5 (východ). Oba tieto sektory sú negatívne a mohli by nepriaznivo vplývať na naše bohatstvo.
Po tom, ako určíme, ktoré sektory v našom príbytku sú priaznivé pre aktiváciu šťastia bohatstva, bude dobré, ak to isté urobíme aj s bezprostredným vonkajším okolím nášho príbytku.
A čo vonkajšie faktory?
Ak nadobúdame novú nehnuteľnosť, mali by sme sa zaujímať, či sa táto nehnuteľnosť nachádza v dostupnej vzdialenosti od hôr. Ak si môžeme vybrať, je dôležité, aby tieto hory či pohoria boli zelené a svieže. Rozhodne by nemali byť vyrúbané a inak zdevastované.
Ak chceme určiť, ktoré pohorie či kopce v našom okolí sú tie vhodné, riaďme sa najmä pocitom – kopce, hory a pohoria by mali pôsobiť príjemným a vznešeným dojmom. Diagram takéto hory označuje ako „hory v tvare širokej brány“.
Tieto pohoria by sa mali nachádzať na severovýchod, na severozápad, na západ a na juh smerom od nášho obydlia. Pozitívny vplyv pohoria sa však prejaví len vtedy, ak sa pohorie nachádza vo viditeľnej vzdialenosti od obydlia.
Ďalší dôležitý vonkajší faktor, ktorý treba vziať do úvahy, sú jazerá a pokojné rieky v blízkosti obydlia. Podľa diagramu takéto vodné plochy a toky považujeme za „dobrú“ alebo „citlivú vodu“.
To znamená, že táto voda nám tiež bude nápomocná v aktivovaní nášho šťastia bohatstva. Tieto vodné plochy a toky by sa mali nachádzať na sever, na východ, na juhozápad a na juhovýchod od nášho obydlia.
„Pohorie v tvare širokej brány“ ako aj „výživná voda“ sú z pohľadu aktivácie nášho šťastia bohatstva vhodné sektory a ich pozitívny vplyv bude pôsobiť až do 8. a 9. obdobia roku 2023.
Ak máme to šťastie, že „pohorie v tvare širokej brány“, ako aj „vyživná voda“ sú vo viditeľnej blízkosti od nášho obydlia, na aktivovanie šťastia bohatstva v našom príbytku môžeme použiť vzorec „ducha prinášajúceho poklady“, ktorý patrí pod piaty sektor diagramu.
Ak si to bude situácia vyžadovať, možno budeme musieť pouvažovať aj o prerábke vchodových dverí do nášho príbytku a vybudovať ich na inom mieste (realizovateľné je to zrejme len v domoch, nie bytovkách).
Na základe diagramu je tiež možné uplatniť vzorec San He a vzorec Kun Ren Yi. Pomocou nich môžeme určiť smer prúdenia energia, vďaka čomu vieme povedať, ktoré sektory nášho príbytku sú najvhodnejšie na aktivovanie šťastia bohatstva.
Oba vzorce pochopiteľne vychádzajú zo systému feng šuej. Vzorec San He nám umožňuje pochopiť prúdenie energie čchi v určitých prírodných útvaroch či vodných plochách a tokoch.
Kun Ren Yi je zase vzorec, vďaka ktorému možno naše obydlie napojiť na energiu čchi, ktorá doň potom môže z týchto vonkajších prírodných útvarov prúdiť. Tento druhý vzorec má teda priaznivé účinky na aktivovanie šťastia bohatstva v našom príbytku.
Tieto vzorce sú však celkom zložité a laik môže mať problém im porozumieť. Preto sa odporúča vyhľadať pomoc pravého feng šuej konzultanta, ktorý nám pomôže tieto vzorce správne pochopiť a následne ich aj použiť.
Záver
Keď už raz aktivujeme uvedené hviezdy a sektory v našej domácnosti, nemožno očakávať, že bohatstvo k nám príde samo od seba bez nášho pričinenia.
Predstava, že budeme len tak sedieť doma a feng šuej nám prinesie šťastie samo od seba, je mylná, ale aj veľmi rozšírená. Pravdou však je, že feng šuej nám iba pomôže do života pritiahnuť viac príležitostí.
Musíme vykročiť z pohodlia nášho domova a my sami sa musíme zaslúžiť o nadobudnutie bohatstva tým, že čo najlepšie využijeme tie príležitosti, ktoré sa pred nami objavia.
Keď tak spravíme, naše šťastie bohatstva sa znásobí exponenciálne. Naše bohatstvo sa zväčší až tak, že sa v ňom budeme váľať – tak, ako sme si vždy priali.

Spracovala: Silavedomia.sk



Žiadne komentáre


Návrat na obsah