Chcete prijímať energiu Zeme? Vyzujte topánky a uzemnite sa - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Chcete prijímať energiu Zeme? Vyzujte topánky a uzemnite sa

Anjelská pomoc
Publikoval v Zdravie-info ·
Uzemnenie sa.
V ostatnej dobe sa čoraz viac spomína návrat človeka k prírode. Žiť v súlade s Matkou Zemou však neznamená len postaviť si eko-dom a recyklovať odpady. Ide o hlboký vzťah, kedy je Zem vašou matkou, milenkou aj lekárom zároveň. Pre lepšie pochopenie sa musíme pozerať  na tento vzťah cez rôzne pohľady – od fyzikálneho až po ezoterický.  A v prvom rade ide o to,




aby sme sa (aspoň na chvíľu) zbavili pre nás neprirodzených činností a zvykov.


Topánky nie sú zlým vynálezom, ale...


Od pradávna sú živé tvory „putujúce“ po Zemi naprogramované na chôdzu na boso. Podľa nášho „civilizovaného“ uhla pohľadu dnes chodia bosí už len príslušníci primitívnych kmeňov a my – vyspelí ľudia si chránime nohy obuvou. Obuv je dobrá vec. Nie je nám zima na chodidlá dokážeme stláčať pedále automobilu počas šoférovania aj chodiť po nepríjemnom teréne. Prečo však ľudia čoraz viac vyzúvajú topánky? Je to také nepochopiteľné?

Nie je. Predstavte si, že by ste svojmu domácemu miláčikovi navliekali denne obuv. To zviera by nie inštinktívne, ale rozumovo a cielenie vyvinulo enormnú snahu zbaviť sa týchto topánok. Ak by sa zjavilo na ulici väčšie množstvo obutých zvierat, ochranári by začali biť na poplach a považovali by to za ich týranie. Prečo sa však my týrame dobrovoľne? Isteže topánky sú užitočná vec. Chránia naše nohy predovšetkým všade tam, kde pre chodenie naboso nie sú práve ideálne podmienky.

Nemá cenu si ničiť chodidlá chôdzou po ostrom štrku, nechať si omrznúť prsty nôh pri -5 ° C, alebo si zavliecť domov zvyšky psích exkrementov, či moču pri prejdení naboso špinavou ulicou. Rovnako pri výkone mnohých zamestnaní je pracovná obuv nevyhnutnou pracovnou pomôckou. Na druhú stranu - chodiť naboso je zdravé a príjemné. Avšak nie za každú cenu. Rozhodne nie za cenu toho, že budeme „z vrchu“ pozerať na tých, ktorí k poznaniu aké skvelé je zahodiť topánky, ešte nedospeli.


Bosé nohy a lekárska veda


Nová metóda, stará tisíce rokov. Tak by sa dal nazvať liečebný postup, nazývaný UZEMNENIE - ako čím ďalej väčšia a úspešnejšia liečebná metóda, o ktorej píšu v zahraničí aj kliniky, špecializujúce sa na kardiovaskulárne choroby. Nie tak u nás - na rozdiel od zahraničia to vyzerá, že zatiaľ nikto žiadny "Uzemňovací inštitút" nezaložil a knihy o uzemňovaní nepíše.  Vlastne, samotné knihy ani písať netreba.  Sama metóda je totiž tak jednoduchá, že je otázne, či je pre jej použitie skutočne potrebné čítať knihy, alebo kupovať špeciálne pomôcky. V každom prípade však platí, že je potrebné o tomto prekvapivo jednoduchom a účinnom spôsobe uzdravení vedieť.  Preto sme sa v Dobrej rade rozhodli urobiť bosému chodeniu osvetu.

Najpodstatnejšie je, že uzemnenie dokáže vynikajúco liečiť okrem iného cukrovku, zlyhávanie obličiek aj chronické zápaly. Jedným z veľkých moderných zdravotných "objavov" totiž je fakt, že   k svojmu   životu a zdraviu nielen svojho srdca a ciev potrebujeme -   priamy kontakt so zemou.  

Poľský kardiológ Karol Sokal a jeho syn Pawel, špecialisti  na neurochirugiu, aktívne skúmajú a dokumentujú rôzne účinky  uzemnenia už viac ako dvadsať rokov. Vo svojej praxi ho vyskúšali na stovkách pacientov, vrátane mnohých, trpiacich diabetom. Na dobré výsledky tejto praxe poukázali v štúdii z roku 2011.  
"Niektorým pacientom sme dokázali úplne vysadiť inzulín, pretože im krvný cukor klesol len na základe bosých prechádzok v tráve," hovoria títo neurochirurgovia. "Dokonca sa ukázalo, že v niektorých prípadoch kombinácie liekov a uzemňovania viedli k tomu, že inzulín poklesol príliš.“ Je to celkom ťažké, povedať" bežnému "pacientovi, že už lieky na cukrovku nemusí brať, pretože  stačí chodiť na boso. „Ale presne to sme zistili. A neplatí to len v prípade cukrovky. Pri nej samozrejme záleží veľmi na tom, o aký typ a akú závažnosť sa jedná, neodporúčali by sme to plošne a bez konzultácie s lekárom. No niektorým pacientom, ktorí užívali lieky proti diabetu, sme ich úplne vysadili. "  

Pozitívnym účinkom na krvný cukor však priaznivé účinky kontaktu so zemou nekončia. Mimochodom, americký lekár Stephen T. Sinatra, ktorý sa uzemneniu tiež venuje, tvrdí, že za zlepšením stavu diabetikov okrem iného stojí silné protizápalové pôsobenie "Groundingu", ako sa uzemňovanie anglicky nazýva. To zamedzuje zostupnej špirále, pri ktorej sa v diabetikovom tele pri diabete druhého stupňa z tuku tvoria chemické látky, zvyčajne sprevádzajúce zápal, ktoré ďalej blokujú rozoznávanie inzulínu.


Jeho závery tiež znamenajú, že "vedľajším produktom" chodenia bosky je lepšia imunita a hojenie rán. Ďalším pozitívnym účinkom je vplyv na činnosť srdca a krvný obeh. Už po niekoľkých minútach je možné pozorovať, ako sa upravuje krvný obeh a nohy sa prekrvujú. Ako by sa "pretrhla priehrada" dlho zadržiavanej energie, ktorá náhle prúdi do nôh.  
 
O čo ide? Princíp je skutočne jednoduchý. Naše telo, tvorené z väčšiny vodou a minerálmi, výborne vodí. Krajina a príroda  má samozrejme elektrický potenciál - a ten, vo forme prúdu elektrónov (inak povedané slabulinkého, no merateľného jednosmerného elektrického prúd u), prechádza do buniek ľudského tela, pokiaľ nie je telo od matičky Zeme oddelené gumou alebo iným zle vodivým materiálom.    

Elektróny v bunkách sú životne dôležité pre naše zdravie. Ostatne, z rovnakého princípu ťaží úspešná metóda doktorky Budwigovej, s ktorou si dnes ľudia po celom svete „svojpomocne“ liečia rakovinu. Ide proste o to, dostať do buniek  "svetlo".  Zdá sa, že práve svetlo je kľúčom k uzdraveniu.  Dnes už aj mnohí lekári tvrdia, že „svetlo“ (elektromagnetické vlnenie), prinesieme k elektrónom najjednoduchšie tak, že budeme chodiť aspoň pár minút denne bosí.  Svetlo je kľúč.
Ukazuje sa, že uzemnenie môže mať na náš organizmus zásadné zdravotné dôsledky. Týkajú sa nielen cukrovky a chorôb srdca a krvného obehu, ale aj ďalších civilizačných chorôb. Je zrejmé, že príslušné choroby ("civilizačné") nevznikajú len zo spôsobu stravovania, ale aj z ďalších "vymožeností", ktoré so sebou priniesla civilizácia. Proste choďte von. A vyzujte topánky.


Uzemnenie sa
Apropo – spomeňme ešte raz „primitívne“ kmene, ktoré dodnes obuv nepoznajú. Nejako sa im „vyhýba“ rakovina, kardiovaskulárne choroby a mnohé iné moderné nemoci. Chôdza naboso ich (okrem iných faktorov) ochráni. A vôbec to nie je výmysel. Aspoň to tvrdia lekári, zaoberajúci sa uzemňovaním, ako "revolučnou" metódou, ktorá je v skutočnosti, ako všetky dobré uzdravovacie techniky, stará ako svet sám.  Chôdza naboso je medicínou, ktorej naše telo rozumie. Z hľadiska genetiky je ľudská obuv totiž len „vynález“, ktorý deformuje chodidlá a zbavuje ich kontaktu s prírodou. Naopak, naboso sú chodidlá uvoľnené a nepoznajú žiadne obmedzenia. Bosí zapájame pri chôdzi všetky drobné svaly a kosti, obehový systém dávame do pohybu a takisto masírujeme reflexné body chodidiel, ktoré symbolizujú kondíciu jednotlivých orgánov tela. Inými slovami, zdravé chodidlá znamenajú zdravé telo – a matka príroda nám akoby cez ne pumpovala životodarnú energiu priamo do žíl.


Fyzika naboso v znamení čakier


Už Einstein hovoril, že fyzika a duchovno majú veľa spoločného. Pod pojmom duchovno vtedy nemyslel to známe „Boh nehrá kocky“, skôr fakt, že existujú veci medzi nebom a zemou, ktoré nepochopíme bežným vnímaním sveta. Ak chceme vysvetliť pojem uzemnenia na fyzikálnom princípe, musíme si pomôcť aj duchovnom. Preto sa nedivte, ak v nasledujúcich riadkoch nájdete pojmy ako čakry a sféry. Jogín vám bez akejkoľvek znalosti fyziky povie, že ak chceme zvýšiť prúdenie energie z vesmíru cez naše telo, musíme mať vyčistené sféry.  Prečo? Odpoveď nájdeme práve vo fyzike.


Predstavte si naše telo, ako anténu, ktorá akceptuje vesmírne energie. Vynikajúco ,povedal by laik, veď sa predsa hovorí, že vesmírna energia je dobrá. Ako sa to vezme. Anténa, ktorou prijímame signály v bežnom živote je prepojená s televízorom, ktorý mení vlnenie na obraz. Ľudské telo, ktoré tiež pôsobí ako anténa, pôsobí tiež ako vodič. Sme teda dobrým príjemcom, no ako vodič zlyhávame, pretože nemáme uzemnenie. Naučili sme sa nosiť topánky, ktoré pôsobia, ako odpor, čiže prekážka v spojení so zemou. Vesmírne energie sa tak v tele zhlukujú a preťažujú ho. Gumená podrážka našich topánok nás od zeme izoluje. Čakry a energetické dráhy v chodidle nohy sa tak prestali stimulovať (nevedú k „obrazu“, ale k disharmónií). Uvedomme si, že naše fyzické telo pôsobí ako spojka medzi nebom a Zemou, ako vodič, ktorý prenáša energie a nemal by ich blokovať.


Duchovné vnímanie kontaktu bosých nôh so zemou
Uzemnenie saBosá chôdza nás intenzívne a ihneď spája s energiami Matky Zeme. Naše energetické telo je často blokované psychocystami, vytvorenými našimi tieňovými emóciami. Tu vzniká prebytok energie. Prejavuje sa zrýchlením dýchaním, bolesťami nôh, hlavy, krížov a celkovej únavy tela. Jednoduchou chôdzou po holej zemi sa bosá noha intenzívne dotýka očisťujúcich energií Matky Zeme a telo sa zbavuje týchto nadbytočných  záťaží. Tiež sa samozrejme dostáva do rovnováhy, pretože v prírode je všetko v rovnováhe. Sme súčasťou prírody bosými nohami oveľa viac než v topánkach. Tak sa napájame na Kruh. Keď chceme dôstojne žiť, potrebujeme mať korene v zemi. Nie vo vzduchu.


Stabilizujeme sa, uvoľňujeme, uzemňujeme. Cez chodidlá k nám prúdi hustá energia Zeme. Všetko prebytočné však naspäť odteká chodidlami preč. Neuzemnený človek často žije v ilúziách, stavia si vzdušné zámky, chýba mu pokora a vďačnosť. Nie je prepojený. A keď nie je prepojený, zle sa mu žije, ťažko súcití s inými, má málo empatie voči iným a menej si váži aj samého seba. Uzemnený človek prijíma všetko tak ako je. Je napojený na Matku Zem. Kráča životom v spojení. Vie si vyložiť situácie, ktoré sa mu dejú a prijíma ich s pokorou. Viac si váži seba a tým pádom aj iných. Vie lepšie spoznať svoje vlastné chyby a učiť sa z nich. Pokiaľ by sme stromu odpílili korene, ťažko by mohol žiť. Môže byť na pohľad pekný a silný, no časom zhynie. Nemá korene, nemôže prijímať zo zeme energiu a živiny. Ak by mal silné korene, no nemal by korunu s listami, ihličím, ťažko by mohol rodiť plody a byť napojený na Vesmír. Všetko je v rovnováhe. Všetko je potrebné.

Uzemniť sa znamená plne sa spojiť a zladiť s pohľadom hľadiska našej fyzickej dimenzie. Naše vedomie nie je nič iné ako jemný zhluk energie a taktiež nekonečný prúd energie. Aj z tohto dôvodu ho možno ľahko prirovnať k elektrine. Odstránenie prebytočného elektrického náboja z objektu sa nazýva uzemnenie. Odstránenie prebytočného citového náboja, ktorý je spôsobený tým, že sa strácame v nefyzickej dimenzii myšlienok, sa tiež nazýva uzemnenie.

Keď sa plne sústredíme na svoje hľadisko fyzického rozmeru, stretneme sa so samotnou frekvenciou Zeme. Dovolíme energií, aby pretekala našou koreňovou čakrou, dovolíme si byť plne prítomní v našich fyzických telách a vo fyzicky inkarnovaných pohľadoch.


Ľudské telo je ako kmeň stromu, nad hlavou má veľkú korunu siahajúcu do sféry duchovna  a pod sebou má korene siahajúce až k jadru Zeme. V dnešnom štýle života však bývajú tieto korene veľmi slabé. Naučme sa prijímať dar Zeme cez naše bosé chodidlá.


Ako sa uzemniť?
Z množstva známych spôsobov sme vybrali dva základné. Nepotrebujete k nim žiadne pomôcky. Nič, len ochotu vyskúšať to a vieru, že to funguje.

Ako v lete, tak i v zimnom období pomáha jednoduché a aj tak veľmi účinné uzemňovanie: Vyzujte sa a na pár minút sa postavte nohami na zem. Predstavte si, že vám z nôh rastú korene ako stromu. Ide iba o predstavu, ktorej úlohou je vyvolať Pocit.  Pocit, že tieto imaginárne korene sa zhmotnili a rozrastajú sa tak do hĺbky, ako do strán. Ak pocítite pevné zakorenenie, začnite hlboko dýchať: Nádychom prijímate energiu z vesmíru cez hornú časť (anténu) vášho tela a vo výdychu si predstavte, ako sa energia z „koruny“ presúva do nôh a „koreňov“ až k jadru Zeme. Toto dychové cvičenie opakujte minimálne trikrát za sebou, najlepšie tri cviky ráno a tri večer. Skúste to dodržať tri dni a potom uvidíte, či sa niečo stalo, či chcete pokračovať, alebo nie. Vaše vlastné JA vám napovie.

Druhý príklad je v podstate to isté, no proces dýchania otočíte, čiže nádychom nasávate energiu z koreňov vašich nôh do vrchnej časti tela a výdychom ju vysielate nad hlavu smerom do vesmíru. Odporúča sa však najprv vyskúšať prvý spôsob. Podľa vlastných pocitov tak potom môžete striedať dýchanie, alebo kombinovať cviky tak, ako to budete pre daný moment cítiť.

Tento cvik sa dá praktizovať aj v zime. Ak si trúfnete postaviť sa na sneh (čo na pár minút odporúčajú aj lekári), budete možno prekvapení z výsledku. Typický príklad súvisí s otužovaním nôh, kedy po takejto malej meditácií v snehu či na chladnej zemi účinne zmizne problém s neustále studenými chodidlami. Jednoducho ich zachladením prekrvíte.

Je možné, že sa vám pri prvých skúškach zatočí hlava, alebo vás zaleje teplo. Jogíni hovoria, že čistenie sfér pokračuje čistením tisíc rokov starých štruktúr a vzorcov prírody v nás samotných. Toto prepojenie dokáže byť tak silné, že na vás prídu mdloby. Vtedy si radšej sadnite, nohy však nechajte v spojení so zemou. Dýchajte ďalej. Mdloby ustúpia a vás to začne doslova baviť.

Po troch dňoch, kedy si vyskúšate pár minútové dychové cvičenie s bosými nohami na zemi si môžete vytvoriť vlastný „systém“ uzemňovania spojeného tiež s bosou chôdzou. Sami prídete na to, čo je pre vás dobré. Telo vám napovie.


Zdravá chrbtica, chodidlá, psychika a cievy = zdravé telo
Uzemnenie saChôdzou naboso regulujeme krvný tlak – ten nízky sa zvýši a zvýšený naopak zníži. Kontakt so zemou sa stará o správne fungovanie ciev, chráni pred vznikom kŕčových žíl. Srdce bije v správnom rytme a cítime sa fajn.

Keď stojíme bosými nohami pevne na zemi, vyrovnáva sa naša postava, chrbtica sa priaznivo vyťahuje smerom nahor a tým uzdravuje mnohé bolesti.

Najmä ľudia, ktorí majú problémy s chodidlami, výrastkami, padnutou klenbou a bolesťami v končatinách, by mali pravidelne chodievať naboso. Počas chôdze naboso sa totiž dostávajú do pohybu celé chodidlá, aj tie najmenšie svaly a kostičky, ktoré sa v topánke naopak blokujú a spôsobujú tieto problémy. Za zmienku stoja aj problémy s plesňami - ak zabudneme na topánky, vlhkosť zmizne a nohy budú pravidelne vetrané – takto nemá žiadna pleseň ani tú najmenšiu šancu prežiť.


Kto pravidelne chodí bosý, je v intenzívnejšom prepojení s prírodou, posilňuje svoje sebavedomie a schopnosť empatie. Keďže sa pri chôdzi naboso človek musí viac zaoberať tým, po čom prechádza, trénuje sa aj schopnosť koncentrácie. Priamy kontakt so zemou taktiež aktivuje „antistresový program“, a tým pôsobí uvoľňujúco.

Ak pri chôdzi na boso cítime bolesť, pravdepodobne za to môže nerovnováha v niektorom z vnútorných orgánov. Chodidlo je totiž posiate reflexnými bodmi, ktoré reprezentujú každý kúsok nášho organizmu. Ak cítime bolesť, mali by sme preto chodidlá pravidelne masírovať a chodiť naboso čo najčastejšie. Chôdzou po mäkkej zemi a drobných kamienkoch ulahodíme celému telu, lebo premasírujeme všetky reflexné body, a tým sa naše "čchi" rozprúdi aj v pred tým zablokovaných miestach.

Nechceme vás k ničomu nútiť. To, či si najbližšie pri chôdzi po zarosenej tráve vyzujete obuv je len a len na vás. Že o tom veľa neviete? Nevadí. Skúste. Ak ste si dôkladne prečítali tento článok, podvedome to budete chcieť urobiť. Držíme palce.






Žiadne komentáre


Návrat na obsah