Formovanie tela a chudnutie využitím zákonov prírody - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Formovanie tela a chudnutie využitím zákonov prírody

Anjelská pomoc
Publikoval v Zdravie-info ·
Formovať svoje telo, zužovať ho, rozširovať, meniť tonus, tvar, masu a fyziológiu organizmu, je možné prirodzeným spôsobom. Tento prístup nie je založený na žiadnych módnych trendoch, alebo výsledkoch tzv. moderných výskumov či populárnych diétách a suplementoch. Všetky komerčné systémy považujú za najdôležitejší faktor pri znížení hmotnosti stravu. Manipulujú s úpravou stravy, počítajú kalórie a iné hodnoty stravy. Stravovacie návyky považujú za príčinu nadváhy a domnievajú sa že jej korigovaním dosiahnu želateľný výsledok. Ten však nebýva buď vôbec žiadny alebo len krátkodobý. Pre dosiahnutie redukcie nadváhy sa zvykne obracať k cvičebným programom. Tie sa vypracovávajú umom, nie na biologickej báze. Pokiaľ sa však nezmení vnútorné nastavenie organizmu, každé cvičenie oddelené od stavu človeka, akokoľvek tvrdé a náročné, iba bude posilňovať existujúci stav.

Organizmus každého človeka je pôvodne založený na princípoch jednoty. Dôsledkom vnútornej slepoty, neznalosťou vnútorných a vonkajších súvislostí v prírode vzniklo umelé oddelenie telesných procesov od psychickej a fyziologickej bázy organizmu . Oddeľovanie telesnej formy, napr. množstva svalovej hmoty a tukových zásob, nervovo svalového tonusu od spôsobu reagovania, vnímania seba a vzťahu k okoliu, emocionálnej bázy, priorít človeka a pod. je dôsledkom naivného diktátu intelektu človeka nad biologickou sférou. To sa prejavuje v izolovanej separácii na oblasti ako medicína, svetonázor, biológiu, psychológiu, bez vzájomného prepojenia.
Oproti selektívnemu, separujúcemu existuje aj iný zjednocujúci spôsob nazerania na život. Je to vnímanie jednoty organizmu ako celku, v ktorom každá časť slúži jednote, žiadna nie je dôležitejšia alebo privilegovaná. Každá časť má svoje miesto: psychika, fungovanie orgánov, forma tela, tonus ciev, zafarbenie emócií. Neexistuje pečeň alebo slinivka oddelene od toho, čo cítime a ako rozprávame, pozeráme na svet alebo ako držíme svoje telo.
KOMPLEXNÝ PRÍSTUP
Čo sa dá prostredníctvom východného prístupu získať?
Umožňuje pochopiť súvislosti, ktoré fungujú v organizme mimo vedomej úrovne. Pochopiť spoluprácu medzi psychoemocionálnou bázou organizmu a fyziológiou.
Dáva možnosť stimulovať svoj organizmus do želaného smeru komplexným spôsobom, priamo.
Náš charakter nie je sám pre seba, priamo vplýva svojimi reakciami na celý organizmus. Duch nášho charakteru preniká skrz naše telo, fyziológiu, emócie.
Východné metódy umožňujú zdiagnostikovať svoj charakter a naučiť ho meniť, formovať. Platí pravidlo energetiky: aký je charakter , taká je fyziológia.
Je možné riadiť svoj osobný fázový stav a s ním súvisace procesy, formu tela, zvoliť si režim, v akom má pracovať organizmus. Takto je možné "objednávať si", čo sa má v organizme odohrávať. Namiesto teoretických poznatkov priame praktické ovládanie. Na oriente vo výskumných ústavoch, ako možno nazvať kláštory, nemali radi teoretizovanie. O sprostredkovaných teóriách odtrhnutých od praxe hovorili: Poznávajúci je mŕtvy a poznávanie je jed. Naopak , venovali sa priamemu ovládaniu svojimi zmyslami. Žiadny glykemický index či meranie hodnoty ph neprichádza od zmyslových analyzátorov, ale od umu. Miešať sa umom do fyziologických a psychologických aspektov človeka je zastavením procesu. Um formuje človeka na svoj obraz a vypína stimulátory. Analyzujúci človek umu žije len informatívnym spôsobom. Dochádza uňho k upevňovaním a ukladaniu poznatkov, informácií, ale aj látok v organizme: solí v okolí kĺbov, močoviny do tkanív, kryštálikov endogénnych toxínov. Dochádza k zhromažďovaniu cholesterolu v cievach, vytváraniu usadením v pľúcach, tuku v podkožnom tkanive a ďalších častiach organizmu podľa charakteru človeka. Čo sa uložilo je potrebné chrániť. Tým sa spomaľuje proces vylučovania.
Organizmus človeka je nepodvojný, mnohorozmerný, slúži iným zákonom, ako sú podvojné pravidlá umu. Preto žiaden "systém chudnutia" vymyslený umom nemôže priniesť trvalého efektu. Žiadna gymnastika, stravovací systém, prijímanie doplnkov výživy, bez korekcie stavu a spôsobu myslenia a reagovania, ktoré spôsobili patologický stav, nedokážu vyliečiť, ozdraviť, zmeniť fyziologické procesy..
ZHADZOVANIE HMOTNOSTI - FORMOVANIE TELA
Aké sú nástroje pri celostnom, východnom prístupe korigovania hmotnosti tela, jeho formovania a detoxikácie?
Keď človek spozná svoj fázový stav zo štyroch základných typov, dvoch aktívnych a dvoch pasívnych, vie ktorým smerom sa má pohnúť ďalej. Pokiaľ nezmení charakter svojej fyziológie a psychiky, nech bude robiť čokoľvek, cvičiť, užívať doplnky, držať diétu, alebo len ležať a spať, bude tým iba posilňovať svoj existujúci stav. Nadváha súvisí so širokou formou pasívneho režimu. Z tohto pasívneho režimu treba sám seba čo najefektívnejšie vytiahnuť, posunúť sa ďalej
Behanie a aeróbne aktivity bez vnútornej odozvy sú pre výsledok. Bezvýznamné. Diéty majú takisto slabý efekt. Na zhadzovanie hmoty a zníženie váhy, pre formovanie tela JE POTREBNÉ ZAPNÚŤ PRINCÍP ODVEDENIA, ZHADZOVANIA, ktorý u ľudí v pasívnych režimoch s nadváhou nepracuje.
Centrálnu úlohu pri vylučovaní, odtoku látok, hrá LYMFATICKÝ SYSTÉM.
Tu je dôležité si osvojiť pravidelnú dopoludňajšiu prax sprevádzanú špeciálnym dýchaním a nastavením emócií na stranu ľahkosti, sviežosti, až pocitov ochladzovania, čo sprevádza urýchlený tok lymfy.
Kľúčovú úlohu pre korekciu hmotnosti plní udána. Udána je nazvanie chuťového analyzátora človeka obráteného dovnútra organizmu. Je spôsobom riadenia endokrinného a hormonálneho systému človeka. Zosilňuje imunitný systém, pomáha ničiť choroboplodné vírusy a baktérie v organizme. Zabezpečuje vnútornú očistu, lymfatickú drenáž, vylučovanie toxínov z organizmu. Pomáha nadvihnúť poklesnuté vnútorné orgány. To, čo už začalo v organizme tvrdnúť, je možné ovládnutím praxe udány rozpúšťať. Dôležitým momentom je, že kto sa naučí umeniu udány nepotrebuje dodržiavať žiadne diéty. Všetky druhy diét sú iba pokusmi osvojiť si udánu intuitívnym spôsobom.. Vďaka udáne je možné účinne sa zbaviť nadbytočnej váhy alebo naopak pribrať chýbajúcu hmotnosť podľa želania a to bez preparátov. Takisto umožňuje previesť organizmus na zásadité ale kyselinotvorné procesy a riadiť ich.
Ďalším nástrojom je prána. Prána preniká hlboko do organizmu a vzniká obrátením stimulátorov dýchania do vnútra. Dýchanie ktoré zodpovedá procesom vylučovania nadbytočných zásob z organizmu je jangového charakteru. Táto forma pránického dýchania urýchľuje procesy okysličovania, spaľovania látok. Procesy súvisiace s kyslíkom dávajú ľahkosť tela a psychiky a zbavujú masy. Pomocou prány je možné detoxikovať vnútorné orgány a prenikať nimi až do kostí.
Mantry sú vnútornými fyziologickými zvukmi. Zosilňujú efekt meridiánovej stimulácie a pomáhajú vytláčať stagnujúcu krv a lymfu. Telo podľa potreby ochladzujú alebo prehrievajú. Pri správnom použití je ich účinok silnejší než vpich akupunktúrnych ihiel. Pri formovaní organizmus na ľahkosť sa používajú otváracie jangové mantry.
Na redukciu hmotnosti tela je možné použiť aj zrak. Pre skupinu svetlého jang slúži belasá farba. Vo farebnej terapii sa používajú farebné okuliare, svetlá, farebné plochy, alebo jednoducho farba rannej oblohy.
Veľmi silný účinok majú špeciálne ťanšanské masáže. Vykonávajú sa nohami a sú zamerané na 4 skupiny meridiánov, pri ktorých je dôraz kladený na deficitné. Masáže obnovujú normálny stav fungovania organizmu. Uskutočňujú sa na základe spolupráce masírovaného a maséra. Na rozdiel od západných foriem masáže prijímajúci aktívne dýcha v súlade s dýchaním maséra a udržuje tzv. mudry pre tonizáciu meridiánov.
Pri urýchľovaní spaľovania metabolitov zadržiavaných v medzibunkových priestoroch, ako aj priamo v krvi a lymfe, je silným pomocníkom kúpeľ zdravia a mladosti v živicovej zmesi. Na zosilnené spaľovanie tukových zásob je špeciálna formula ktorá pozostáva zo série 3 kúpeľov so silným vylučovaním potu a 1 kúpeľa pre cievnu gymnastiku zvyšujúcu tonus ciev.
Uplatnenie uvedených zásad zaručuje úspešnú detoxikáciu a zredukovanie nadváhy, nenásilným a prirodzeným spôsobom. Odstraňuje vnútornú asymetriu organizmu na fyziologickej, emocionálnej aj vzťahovej úrovni. Prastaré tibetsko indické metódy dnešného človeka učia ako pustiť, uvoľniť, odľahčiť telo aj psychiku, zbaviť sa všetkého nadbytočného čoho sa človek bežnými metódami nedokáže pustiť.
-
Robert Urgela, www.7pilierov.wz.cz



Žiadne komentáre


Návrat na obsah