Ako zistiť karmu dieťaťa. - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Ako zistiť karmu dieťaťa.

Anjelská pomoc
Publikoval v Poučné ·
Príznaky zlej karmy
Kým sa dá, meňme sa…

– Treba jednoducho prezrieť, preštudovať históriu celého rodu, aké choroby mali rodičia, dedovia a babky. Aký mali charakter. Aké hriechy konali. A už táto informácia môže o mnohom povedať! Problém je v tom, že naša osobná karma, karma dieťaťa, zodpovedajú skúsenostiam nášho minulého života, zodpovedajú skúsenostiam našich predkov. Je možné chodiť k akýmsi jasnovidcom a pýtať sa, čím sme boli v minulom živote, čo sme urobili….Stačí však jednoducho pozrieť na charakter, osud, udalosti v živote vašich predkov, na pôvod hriechu. Či páchali hriechy, či nie.
Problém je v tom, že pojem hriech nie je nami vždy správne chápaný. Je chápaný väčšinou v náboženskom kontexte. Čiže hriech – to je konanie, čin, ktorý niekto urobil, zabil, okradol… No nie je to vždy tak.
Je niekoľko úrovní hriechu.
Vonkajší – vidíme v činoch, za ktoré človek zodpovedá, no nie vždy vieme o činoch našich predkov.
Je hlbšia úroveň hriechu – a tou sú city. City sú spojené s našim charakterom. A tu je vplyv na zdravie a osud nie menší, ale omnoho väčší.
Čiže ak sa naši rodičia, dedovia a babky vyznačovali agresívnymi citmi, alebo depresívnymi, ak mali nedobrý charakter, ak prejavovali také city ako nenávisť, urážlivosť, odsúdenie, nespokojnosť so sebou aj s osudom, škaredo rozprávali o ľuďoch, hádali sa neustále – muži aj ženy. Či dokázali držať na uzde svoje živočíšne inštinkty. Či ich nestriedmosť doviedla do nejakých problémov. Všetko toto bude sedieť u vás v podvedomí a odovzdá sa to deťom.
No najnebezpečnejšie je – ZRIEKNUTIE SA LÁSKY. Keď ženy podstupovali potraty, zriekali sa milovaného človeka, urážali sa naňho, ak nechceli žiť, ak boli pokusy o samovraždu.
Ak boli stále ukrivdení a preklínali svoj osud, aj toto všetko bude sedieť vnútri našich duší a odovzdá sa to potomkom.
No to, čo sedí dedovi a babke v hlave, to sa stáva citmi u ich detí, budúcich rodičov. A potom sa stáva fyzickým zdravím ich vnukov.
Čiže negatívne tendencie, ktoré sa zachovávajú v rode, sa menia potom na choroby, úmrtia a nešťastia.
Čo robiť v takom prípade?
Čím viac je nevýhodných faktov, spojených s karmou rodu, tým serióznejšie treba pracovať na sebe, pred počatím detí a v čase tehotenstva.
Problém je v tom, že dva, tri roky pred počatím a čas tehotenstva MAJÚ OBROVSKY VÝZNAM V ŽIVOTE BUDÚCEHO DIEŤAŤA. Hlavne 5. mesiac tehotenstva. Tu je veľmi dôležitý smer, ktorý mu dajú rodičia. Ak bude správny, smerovaný k Bohu a láske, tak tento smer môže preladiť najnebezpečnejšie tendencie duše v rode.
Ako sa začína hriech? Prečo človek hreší?
Vec sa má tak, že človek má tri inštinkty. Prvý, hlavný inštinkt je smerovanie k Bohu, k láske. Bez neho niet života. Prečo je tak dôležitý tento inštinkt? Pretože od Stvoriteľa dostávame tú jemnú životnú energiu, ktorá nám dáva záchranu a rozvoj našich duší. Bez lásky k Bohu bude naša duša vyschýnať. Preto, keď je v nás inštinkt smerujúci k láske, k Stvoriteľovi, vtedy dostávame energiu budúcnosti, vtedy budeme mať aj potomkov, budú zdraví a šťastní. Budú si plniť svoje túžby. Keď funguje prvý inštinkt, tak sa stanú životaschopnými dva inštinkty podporujúce život vo fyzickom tele – inštinkt pokračovania rodu a inštinkt sebazáchovy. Keď slabne láska k Bohu, tak sa začína to, čo sa volá hyperfunkcia dvoch inštinktov. Všetka energia ide na inštinkt zachovania rodu a inštinkt sebazáchovy.
Keď sú na druhom mieste, po láske k Bohu, vtedy sa rozvíjajú harmonicky. Keď vychádzajú na prvý plán, strácajúc lásku k Bohu sa človek sa vracia do živočíšneho stavu. Vtedy sa inštinkt pokračovania rodu mení na žiadostivosť, chlípnosť, uctievanie pôžitkov.
Inštinkt sebazáchovy nás postrkuje k závisti, pripravenosti zabiť, ukradnúť, kvôli svojmu blahobytu. Preto bez reálnej lásky v duši, bez smerovania k Najvyššiemu, bude človek nevyhnutne zbožňovať svoj živočíšny stav.
Ak boli v rode ateisti, už to je nie dobrý znak pre potomkov. Ak tí ateisti konali činy, ktoré posilňovali závislosť na dvoch inštinktoch, je to neblahé. Ak človek kvôli svojmu chtíču, žiadostivosti podvádzal, zrádzal, prekrmoval sa jedlom a sexom, pôžitkami, kvôli pôžitkom porušoval prikázania – nesmilni, nezabíjaj, nekradni, ak človek stále odsudzoval, kradol, klamal, všetko toto sa odrazí na potomkoch.
Ako môžeme určiť, či vieme všetko o svojich rodičoch a svojich predkoch? Ako určiť tie problémy a ťažkosti, ktoré môžu byť s našimi deťmi?
Veľmi jednoducho.
Podľa svojho charakteru a udalostí, ktoré sa nám stali v živote.
Ak je dieťa problémové, tak matka dostane pred počatím seriózne skúšky. Poníženie, choroby, krivdy a tak ďalej. Čím problémovejšie je dieťa, tým horší je stav matky pred počatím a počas tehotenstva. Vtedy je zvýšená intoxikácia, stávajú sa nepríjemnosti, nešťastia, môžu byť choroby, ľudia sa chovajú nespravodlivo…. A nakoľko žena prijíma všetky tieto problémy, ako pomoc zhora, ktorá ponižuje ľudské šťastie a otvára cestu k Bohu, natoľko žena prekonáva všetky negatíva.
Čiže, keď sa žena chystá otehotnieť, musí zabudnúť na ľudskú logiku, ktorá hovorí – oko za oko, zub za zub. Treba všetkým odpúšťať. Musí vidieť v každom Božský obraz, musí vo všetkom vidieť Božiu vôľu. Treba sa naladiť na lásku. Akákoľvek nepríjemnosť, to je pomoc pre odpútanie sa, oprostenie sa od priviazanosti. Pretože akákoľvek pripútanosť začína zosilňovať druhý a tretí inštinkt, zakrývajúc lásku k Bohu a zakrývajúc našu dušu od energie, lásky a možností.
Žena, ktorá chce porodiť zdravé dieťa, musí pochopiť, že ak má nejaké problémy s mužom, nie je to jeho vina. Je to jeho bolesť, nedokonalosť a slabosť. Netreba mu vyčítať, rozčuľovať sa, obviňovať. Treba mu pomáhať, učiť ho na svojim príklade to, ako sa treba správne chovať k okolitému svetu, ako byť dobrosrdečným a štedrým.
Prečo človek býva zlý, prečo odsudzuje, uráža…? Pretože nemá správny systém hodnôt. Ak si myslím, že pre mňa sú hlavné peniaze, tak som pripravený na akýkoľvek zločin kvôli peniazom. Pretože peniaze sú pre mňa najvyššou hodnotou.
Ak je pre mňa život najvyšším šťastím, najdôležitejšou hodnotou, tak kvôli zachovaniu života budem pripravený zrádzať, zabíjať, budem chamtivý, závislý. Len vtedy, keď je pre mňa najvyššou hodnotou láska, smerovanie k Najvyššiemu, snaha podobať sa mu, vtedy budem v harmónii. Vtedy sa moje inštinkty budú rozvíjať bez oslabenia, bez agresie a depresie.
Ako máme zistiť, že čo je pre nás hlavná hodnota.
Veľmi jednoducho. Podľa nášho charakteru, podľa našich strachov, urážok…
Ak pre nás stojí na 1. mieste láska, tak sme srdeční, trpezliví, dobrosrdeční, je pre nás na 1. mieste duša a vedomie na druhom,. Je pre nás na 1. mieste milosrdenstvo, nie spravodlivosť. Spravodlivosť bez lásky je – tvrdosť. A ak vieme strácať, ak sa neobávame o budúcnosť, ak nemáme želanie odsudzovať a pohŕdať ľuďmi, a zažívať pri tom pocit nadradenosti, ak sme pripravení obetovať, s úctou sa chovať k druhým a obhajovať svoje záujmy. To znamená, že sme správne orientovaní v svojom živote.

https://www.facebook.com/anna.erp/videos/3765684676797714

zdroj: Sergej Nikolajevič Lazarev




Žiadne komentáre


Návrat na obsah