Nechtík lekársky: 7 liečivých schopností - Blog-články anjelskej pomoci - Anjelská pomoc

rady, odkazy a pomoc aj pre teba
Prejsť na obsah

Nechtík lekársky: 7 liečivých schopností

Anjelská pomoc
Publikoval v Zdravie-info ·
Nechtík lekársky: 7 liečivých schopností

Nechtík lekársky je kvetina, ktorá má veľmi príjemnú vôňu. No jej krásny vzhľad a vôňa nie sú jej jediné prednosti. Poďme sa pozrieť aj na liečivé schopnosti tejto rastliny.
7 úžasných zdravotných výhod nechtíka lekárskeho

Lieči rakovinu
Čaj z nechtíka lekárskeho je plný lykopénu, ktorý je veľmi dôležitý pre zdravie prostaty a na prevenciu rakoviny. Štúdie ukazujú, že nechtík znižuje šírenie rakovinových buniek a obmedzuje ich rast. Môže tak pomôcť pri liečení rakoviny prsníka, rakoviny prostaty, rakoviny hrubého čreva, a aj niektorých typov rakoviny kože a leukémie.

Pomáha pri kŕčoch
Nechtík lekársky má vlastnosti, ktoré môžu pomôcť pri upokojení svalových kŕčov. Nepríjemné pocity pri nevoľnosti, menštruačných kŕčoch, menopauzálnych symptómoch a kolitíde zaženiete s pomocou nechtíka lekárskeho.

Antioxidant
Čaj z nechtíka lekárskeho obsahuje skvelé antioxidanty, ktoré pomáhajú predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam, mŕtvici a rakovine. Tiež zamedzujú poškodeniu DNA.
Vitamín C
Nechtík lekársky obsahuje veľké množstvo vitamínu C, čo je silný antioxidant, ktorý pomáha pri prevencii kardiovaskulárnych ochorení, rakoviny a mŕtvice.

Protizápalový
Kvety nechtíka sú dobré na ekzém a dokonca aj alergické reakcie, a preto sú skvelé pre všetky druhy kožných problémov.

Antibiotikum
Kvety nechtíka môžu byť spracované do tinktúr a mastí, ktoré dobre liečia zranenia kože, vyrážky, preležaniny, kŕčové žily, zapareniny, popáleniny všetkého druhu a dokonca impetigo, pretože je to skvelé antibiotikum.
Lieči artritídu
Vzhľadom k tomu, že čaj z nechtíka lekárskeho má silné protizápalové účinky, dokáže pomôcť pri bolesti kĺbov a artritíde. Nechtíkový olej je tiež skvelý na liečbu artritídy.

Nechtíkový čaj

Priveďte vodu do varu a pridajte jednu polievkovú lyžicu kvetov nechtíka. Luhujte ich pár minút, potom čaj sceďte a vypite. Tento liečiví čaj čistí krv, pomáha pri zápale čriev, hepatitíde a celkovo zlepšuje zdravie. Môžete pridať aj ďalšie iné byliny, aby ste zvýšili jeho zdravotné účinky.
Kúsky vaty namočené v studenom čaji a priložené na oči dokážu účinne liečiť a upokojiť vaše oči.

zdroj:info.s



Žiadne komentáre


Návrat na obsah